Skjeberg Sportsplass

Etter en hel uke uten groundhopping hørte jeg kunstgressbanene i Østfold rope på meg igjen. Jeg satte nesa mot Skjeberg denne vindfulle tirsdagskvelden, for å overvære toppoppgjøret i 6. divisjon mellom Skjeberg SK og Tune IL.

Skjeberg og Tune lå på henholdsvis 3. og 2. plass før kampen, bak ledene Sarpsborg FK 2. Da jeg ankom banen var det regn i lufta og det kom relativt kraftige vindkast med jevne mellomrom. Da kampstart i tillegg var så sent som 20.00 håpet jeg virkelig på en innholdsrik kamp da dommeren blåste i gang kampen.

Det første kvarteret skjedde ikke all verden. Et av 7-er målene på siden av banen sto fremdeles på hjulene, og ble blåst en god meter ut på banen. Jeg trakk på smilebåndet mens jeg nippet til den første kaffekoppen, og noterte kampens første høydepunkt.

I kampens 26. minutt åpnet Tune målkontoen med en fin scoring. Det satte litt mer fart i kampen. Dommeren, som faktisk var en kvinne for anledningen, kolliderte med en av gutta og fikk seg en solid trøkk før pause. Mer skjedde ikke i den andre omgangen. Smellen dommeren pådro seg viste seg å være såpass kraftig at det var en annen dommer som blåste i gang den andre omgangen. Han hadde ikke med seg dommerdrakt. Han stilte i et antrekk som minnet om dommerlaugets treningsdress. Antagelig var han dommer selv, og muligens observatør for anledningen. Uansett klarte han seg godt, og hadde tydelig dømt fotball før også han.

I 2. omgang var Tune det beste laget, og da de satte inn 0-3 i det 78. minutt virket kampen avgjort. Hjemmelaget hadde også pådradd seg et meget unødvendig rødt kort. Skjeberg prøvde på en sluttspurt etter at de reduserte til 1-3 tre minutter før full tid. Seieren til Tune var likevel aldri nevneverdig truet.

I pausen kom jeg i prat med en hyggelig tilskuer som viste seg å være faren til Skjebergs målvakt. I en bisetning nevnte han at sønnen har reddet tre av tre straffespark i år. Da Tune fikk straffespark i det kampuret bikket 90. minutter var jeg derfor meget spent på denne straffespesialisten i Skjebergs mål. Han levde opp til mine forventninger og reddet også årets fjerde straffespark. Dessverre for han, og Skjeberg, måtte han gi en retur som ble satt kontant i mål av en Tune-spiller.

Tune gikk dermed seirende ut av toppkampen og la noe press på ledende Sarpsborg FK 2 som skulle spille sin kamp på et senere tidspunkt. Noen av flomlysene på Skjeberg Sportsplass hadde allerede sviktet gjennom kampen, så vertskapet så nok frem til å kunne slokke resten av lysene også.

Skjeberg SK 1 - 4 Tune IL

Målscorere

0-1 Ronald Turner 26'
0-2 Soraj Salih Ilyas 69'
0-3 Soraj Salih Ilyas 78'
1-3 Kristian Rød 87'
1-4 Abdallah Idris 90'


Turnering: 6. divisjon, avdeling 1

Tilskuere: 15

Dato: 6.9.2016

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *