Østfoldhallen

Barndomsklubben til Egil «Drillo» Olsen, Østsiden IL, er en bydelsklubb i Fredrikstad. Klubbens anlegg, Østsiden Idrettsplass, var ikke klar til å være vertskap for fotball allerede i mars. Da måtte klubben søke ly i Østfoldhallen.

Østfoldhallen er, som navnet tilsier, en innendørshall som ligger sentralt i Fredrikstad by. Hallen brukes flittig til treninger og aldersbestemte cuper gjennom store deler av året. En offisiell A-lagskamp, derimot, tilhører sjeldenhetene. Da Østsiden annonserte noen dager i forveien av kvalifiseringskampen til NM mot Sarpsborg-laget IL Borgar skulle spilles innendørs, var det bare å rydde plass i kalenderen.

Fotballkamper innendørs er det sagt og ment mye om. Om ikke annet, så er det praktisk for disse kvalifiseringskampene til NM som spilles før seriespillet er i gang i det kalde nord. Selv trives jeg brukbart på fotballkamp innendørs på denne tiden av året, selv om det selvsagt ikke er det samme som å være ute. For meg er dette det fjerde bekjentskapet hva gjelden innendørskamper, i selskap med Vallhall Arena (VIF 2), Telenor Arena (Stabæk) og LSK-hallen (LSK 2).

Kunstgressbanen i Østfoldhallen ligget i 2. etasje i kjøpesenteret Østfoldhallene. Østfold Fotballkrets har således sine kontorlokaler her. Østfoldhallens tribunefasiliteter bærer preg av at det stort sett spilles mye gutte- og jentefotball, i tillegg til treninger. Langsiden der man entrer hallen er dekt med tretribuner. Det er ikke nummererte plasser, og man får stabla nokså mange tilskuere på tribunen om folk er samarbeidsvillige.

Jeg satte meg så godt til rette som det var mulig med en helt ok kopp kaffe. Selv anså jeg Østsiden som favoritt til oppgjøret etter hva jeg hadde sett av lagene tidligere. Østsiden åpnet også kampen best med 1-0-scoring allerede etter tre minutters spill. Rett før pause scoret Østsiden igjen og gikk til pause med en komfortabel 2-0-ledelse.

Selv om Borgar reduserte til 2-1 rett før timen var spilt, fremsto Østsiden fremdeles som det beste laget. I løpet av den siste halvtimen scoret vertene ytterligere to mål, og var dermed videre til neste runde med 4-1-seier.

Med det kunne jeg huke av innendørsbane nummer fire på min liste og ønske Østsiden lykke til videre i NM.

 

Østsiden IL 4 - 1 IL Borgar

Målscorere

1-0 Dino Mulac 3'
2-0 Fatos Berisha 45'
2-1 Ilir Jusufi 58'
3-1 Dino Mulac 77'
4-1 Patrick Johnsen 90' (sm)


Turnering: NM, kvalifisering

Tilskuere: 0

Dato: 25.3.2015

Underlag: Kunstgress

Innendørs


Antall besøk: 7

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *