Lerkendal Kunstgress

Lerkendal kunstgress ligger en liten bilvei unna Tippeliga-arenaen Lerkendal Stadion. De få meterne er gull verdt og mer enn nok for en groundhopper.

Kjæresten min, Lise, og jeg var i sommer på en ukes bilferie i Norge. Det var faktisk i løpet av denne turen jeg luftet ideen om en egen nettside for henne. Jeg liker å se fotball, hun studerer grafisk design, og broren hennes jobber med nettsider. Resultatet av denne trioen ser du altså her. Flere av bildene som brukes på denne siden er for øvrig også tatt under denne turen, da jeg ikke knipset bilder fra mine første besøk på flere av banene.

Turen begynte i Fredrikstad, i Østfold, der vi for tiden bor begge to, med kun noen kilometer mellom. Turen skulle gå ned til Sørlandet, videre gjennom de store byene på Vestlandet helt opp til Kristiansund, inn til Trondheim og hjem igjen.

Tidligere i våres hadde jeg vunnet et gavekort for to personer til en valgfri kamp i Tippeligaen. Norsk Tipping hadde meg seg lykkehjulet til landskamp på Ullevaal, og jeg hadde flaksen med meg, i motsetning til landslaget. Gavekortet ble benyttet til en såkalt revisit på Brann Stadion i Bergen. Det var et hyggelig gjensyn og en god fotballkamp. Med det regnet jeg med at fotballkvoten for denne turen var brukt opp.

Det skulle vise seg å ikke stemme. Da jeg har familie i Trondheim hadde vi lagt inn et besøk og overnatting hos de som siste stopp for reisen. Min tante var samme uke på flyttefot, og vi kunne ikke komme før på kvelden grunnet diverse visninger. Av gammel vane sjekket jeg om det var en fotballkamp i byen denne dagen. Jeg hadde ikke store forhåpningen da toppfotballen hadde tatt sommerferie, mens gressmattene over det ganske land badet i sol og velvære.

Det skulle vise seg at vi ankom Trondheim i perfekt tid for PostNord-ligaen-oppgjøret mellom Rosenborgs rekrutter og Hønefoss BK. Til min store forbauselse, og ikke minst glede, foreslo min bedre halvdel å slå ihjel to timer på kamp, mens vi uansett ventet på å besøke min tante og søskenbarn. Jeg ga henne ikke anledning til å angre på den uttalelsen og svingte Kia-en opp til Lerkendal på første forsøk, da jeg har besøkt Lerkendal Stadion med mitt kjære Strømsgodset en håndfull ganger.

Lerkendal Kunstgress ligger omtrent vegg i vegg med Lerkendal Stadion. Kun en liten bilvei skiller anleggene som begge brukes av Rosenborg BK. Noen klubber i Tippeligaen lar ikke de unge, håpefulle spille på storstuen før de entrer den store scenen. RBK er blant de klubbene. Slike «B-lagsbaner» vegg i vegg med hovedanlegget er gull verdt for groundhoppere som meg selv. Når banen attpåtil er såpass langt unna som Trondheim, trengs det litt tur for å få anledning til et offisielt besøk. Jeg er i utgangspunktet ikke fan av å besøke en bane uten at, hvert fall, hjemmelagets A-lag er vertskap. Baner som denne, der B-laget er eneste laget som benytter banen, får selvsagt pipa en annen lyd, hvert fall i min bok.

Lerkendal Kunstgress er i seg selv ikke mye å rope hurra for. Det er en kunstgressbane, inngjerdet med sperrebånd(!). Banen ligger vegg i vegg med den ikoniske RBK-brakka. Stig Inge Bjørnebye tok seg tid til å, ikke bare komme, med ta oppstilling omtrent med siden av oss. Jeg benyttet anledningen til å fortelle min kjære om Flo-pasningen og flere av bragdene til såvel landslaget som Rosenborg på 1990-tallet. Som Strømsgodset-supporter gleder jeg meg mest over minnene med landslaget.

Å se Hønefoss BK i aksjon igjen vakte også minner. Det vennlige Buskerud-derbyet er ikke spilt å øverste nivå siden Strømsgodset hentet gullet hjem til Drammen i 2013. Bortekampen mot HBK var for øvrig en av få kamper SIF tapte den sesongen.

Nå var altså den gamle storheten fra Ringerike nede på nivå tre i Norge med en økonomi som ikke tilsa at de skulle gjøre comeback i Tippeligaen med det første. Mot RBK 2 gjorde de dog sine saker godt og gikk til pause med 0-2 til stor glede for de tilreisende fra Buskerud. Resten av kampen gikk i bedagelig tempo, og Hønefoss så etter hvert ut til å være fornøyd med tre poeng på kunstgresset i Trondheim, og brukte den tiden de fikk lov til på døball.
Jeg takket kjæresten høflig for anledningen til å banehoppe på vår ferie, i det vi gikk tilbake til bilen og var klare for middag og siste natt før ferien var over for denne gang.

Rosenborg BK 2 0 - 2 Hønefoss BK

Målscorere

0-1 Joakim Risvold 28'
0-2 Kevin Bosse Elie Beugre 37'


Turnering: 2. divisjon, avdeling 2

Tilskuere: 90

Dato: 25.7.2016

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *