Sofiemyr Kunstgress

Denne dagen skulle jeg ikke lenger hjemmefra enn jeg måtte for å huke av ny bane.

Ulempen med å banehoppe mye er at det blir færre og færre baner i nær radius å huke av. Én luring har likevel plaget meg en stund, for av baner som brukes fast i seriesystemet mistenker jeg at Kolbotn ILs Sofiemyr Kunstgress kanskje er den nærmeste i sitt slag. Når jeg sier «brukes fast» er det å strekke litt på begrepet, for grunnen til at jeg ikke har huket den av på lista er jo at den nettopp ikke er brukt fast i det siste. Kolbotn bruker gressbanen på sommeren, som jeg selvsagt har huket av for mange år siden, og utover denne har de søkt ly på baner i nærheten. Men nå var det endelig duket for åpningskamp på nylagt kunstgress, og da var ikke jeg vond å be.

Konemor foreslo at det var litt dumt å huke av en bane såpass nærme med en gang, men akkurat den logikken sliter jeg med å følge henne på. Derfor tok jeg med eldstemann i søskenflokken på en kjøretur midt på en altfor varm lørdag. Kolbotn hadde altså en slags nyåpning av gammel bane med nytt dekke, og til å kaste glans over anledningen hadde Veitvet beæret til fremmøtte med sitt nærvær. Det hadde også banehopper-kjenning Tom Børkeeiet gjort, som jeg ble stående og skravle med gjennom store deler av kampen.

I breddefotballen vet man jo aldri helt hva man før, og dette oppgjøret i 5. divisjon, avdeling 2, Oslo skulle virkelig skille seg ut med positivt fortegn. Kanskje ikke for gjestene, men for oss andre. Kolbotn Kunstgress er utstyrt med to hjemmesnekrede tretribuner langs den ene langsiden, og ellers kan vel banen anses som en del av et slags kompleks med både kunstgressbane av mindre størrelse og innendørshall like ved. Litt byggeplass var det også på området for tiden.

Kolbotn tok ledelsen allerede i det 3. minutt og det kunne jo love godt for en målfest, men 2-0 skulle ikke komme før i det 39. minutt. Det betød 2-0 til pause, og alt så tilsynelatende normalt ut da jeg besøkte den provisoriske kiosken for å spandere en bolle på junior og bytte ut den faste kaffekoppen med noen kaldt å drikke for anledningen på meg selv. Så skulle vi bevitne en 2. omgang utenom det vanlige hvor målene rant inn bak en stakkars Veitvet-keeper. Da dommeren bestemte at nok var nok, sto det hele 11-1(!) i målprotokollen og plutselig hadde denne kampen lurt seg inn på min topp 3-liste over mest målrike kamper jeg har bevitnet.

Ikke dårlig for en vanlig lørdag, og nå var det godt for både far og sønn å komme seg til bilen og fyre på med så kald luft som anlegget var kar om å by oss på. Og med det må jeg enda lenger hjemmefra for å tette hull i samlingen fra nå av, og det skulle jeg begynne med en liten uke senere.

For flere bilder fra Sofiemyr Kunstgress og andre turer, sjekk ut Instagram- og X-profilen @paabortebane.

Kolbotn IL 11 - 1 Veitvet

Målscorere

1-0 Sebastian Trøbråten Horgen 3'
2-0 Gard Simen Olsen 39'
3-0 Gard Simen Olsen 48'
4-0 Leonardo Antonio Ramos 63'
5-0 Gard Simen Olsen 66'
6-0 Gard Simen Olsen 68'
7-0 Sebastian Trøbråten Horgen 70'
8-0 Oskar Silkebækken Hauger 79'
9-0 Joakim Kjensli 80'
10-0 Leonardo Antonio Ramos 87'
11-0 Gard Simen Olsen 89'
11-1 Mohammed Dahri 90'


Turnering: 5. divisjon, avdeling 2, Oslo

Tilskuere: 55

Dato: 11.5.2024

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *