Jordal Kunstgress

Endelig skulle jeg banehoppe igjen, denne gangen med en liten tass som reisefølge.

Etter at jeg ble tobarnsfar i midten av mars, har det naturlig nok blitt så som så med banehoppingen. Etter at jeg rundet 400 baner på Cardiff City Stadium i januar, har beholdning faktisk bare blitt Hallingdal FK v Strømsgodset IF i 1. runde av NM når vi skriver 26. april. Selv om det har blitt en del lokal breddefotball i løpet av året, skulle jeg denne kveldens endelig huke av bane nummer 402 på banehopperlista.

For å få til den slags, må jeg spille litt på lag med gjengen på hjemmebane. Denne gangen ble det løst på den måten at jeg tok med meg lillebror på knappe seks uker på tur. Han var mett og sov godt da jeg skulle våge meg ut på en 45 minutters kjøretur til Jordal Kunstgress. Det gikk nesten smertefritt, men vi måtte ta en liten gråtestopp ved avkjøringen mot Drammen før Elia, som vår yngstemann heter, falt til ro og vi kunne ta for oss siste bit inn til hovedstaden.

Grunnet den nevnte stoppen jeg ikke kunne unngå langs veien hadde dessverre Henrik Steven Johansen rukket å sende vertskapet SK Forward i ledelsen i det 4. spilleminutt før jeg trasket ned stien fordi Jordan Ungdomshall og til dagens kamparena. Slikt blir en del av hverdagen med småbarn, men når alternativet er å sitte hjemme er valget likevel enkel for min del.

Erlend Bjørnevik rakk å sørge for balanse i det berømte regnskapet for gjestene fra Oslostudentenes Idrettsklubb 4(!) midtveis i omgangen. Dermed sto lagene likt foran rundt 35 tilskuere da de tok en litt kortere hvil enn de vante 15 minuttene som er kutyme høyere opp i pyramiden enn 9. divisjon, avdeling 2, som vi overvar i kveld.

Jordal-navnet er kjent for de idrettsinteresserte her i landet. Vi befinner oss nå midt i Vålerenga-land med ishockeyarenaen Jordal Amfi like ved. På Jordan Kunstgress er fotballinjene markert i gult(!), og det skyldes at kunstgresset også er smykket med markering for amerikansk fotball i hvitt. Skatepark er det også ved siden av banen, i tillegg til nevne ungdomshall for hockey. OL-ringene pryder også denne plassen, og det skyldes selvsagt at Oslo var arrangør av et Vinter-OL tilbake i 1952 som jeg naturlig nok ikke har noe minne fra.

Det jeg derimot har et minne av, er den råflotte tretribunen som tidligere strakk seg langs hele den ene langsiden av Jordal Kunstgress. Denne er dessverre en saga blott, men i stedet for å bare jevne med jorda er denne heldigvis erstattet med en omtrent like stor tribune i betong. Som den håpløse fotballromantikeren jeg er foretrekker jeg selvsagt den gamle, men om vi skal bruke breddeanleggene i Oslo som målestokk er dette alle tiders. På toppen av tribunen er det også kiosk i et flott klubbhus i mur som faktisk var åpen, så der unnet jeg meg en rykende fersk kaffekopp i nevnte pause.

Jeg hadde altså med meg minstemann i flokken for anledningen, så store deler av kampen ble brukt til å vandre rundt banen mens jeg fulgte begivenhetene. Han kan sove godt når bilstolen står stille også, men for å være på den sikre siden valgte jeg å holde han i bevegelse i håp om å få se kampen noenlunde i fred.

Egne notater på telefonen prioriterer jeg ikke når barna er med på kamp, så jeg må stole på at Min Fotball-appen er presis når den påstår at Henrik Steven Johansen sendte vertene foran igjen i det 54. spilleminutt. Etter drøye timen var OSI 4 igjen à jour etter nettkjenning av Theodor Holst Guttersrud. Selv om gjestene ikke hadde ledet ennå, gjelder det som kjent å være foran når kampen er slutt i fotball. Det trodde nok gjestene at de skulle klare da Noa Henriksen Stave sendte studentene i føringen i det 90. minutt, men i løpet av overtiden sørget faktisk Anders Graff Nygård for at ett av poengene ble igjen på Jordal likevel.

Den første ordentlig utflukten med minstemann ble kort oppsummert en fin opplevelse, og lover godt for videre banehopping også gjennom denne perioden i livet. Han sov som en stein hele turen tilbake til Moss, og da jeg klarte å løfte han sovende over i senga si da vi kom inn døra var det bare å finne loppekassa selv etter en fin tur.

For flere bilder fra Jordal Kunstgress og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

SK Forward 3 - 3 Oslostudentenes Idrettsklubb 4

Målscorere

1-0 Henrik Steven Johansen 4'
1-1 Erlend Bjørnevik 23'
2-1 Henrik Steven Johansen 54'
2-2 Theodor Holst Guttersrud 66'
2-3 Noa Henriksen Stave 90'
3-3 Anders Graff Nygård 90+1'


Turnering: 9. divisjon, avdeling 2, Oslo

Tilskuere: 35

Dato: 26.4.2024

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *