Nymark Kunstgress 4

Denne gangen strakk jeg strikken omtrent så langt som det er mulig.

Denne helgen hadde jobben min tatt meg til Bergen. Det som i utgangspunktet var en smekkfull todagers tur, ble brått til en noe roligere lørdag enn forventet grunnet en sen avlysning. Endringen i planen kom meg i hende etter at flyturen var bestilt, så jeg kunne like gjerne hoppe om bord på planlagt avgang og nyte noen timer i solfylte(!) Bergen i eget selskap.

Da er jo ikke jeg sen med å sjekke terminlister, men der var det for anledningen en meget stusselig meny. Det skyldes at sesongen går ubønnhørlig mot slutten i breddefotballen. Da huket jeg av for «ungdom» i Hordaland-kretsen på fotball.no, og der viste det seg å være noen aktuelle kamper. Dette gjør jeg høyst sjelden her hjemme i Norge, men har ved noen anledninger gjort liknende på utenlandsturer. Seniorkamp er selvsagt å foretrekke, men jeg har tillatt meg å se aldersbestemt fotball så lenge de møter mine absolutte minstekrav om 11-er-fotball og 90 minutter spilletid (med få unntak også her når lag har vært oppfinnsomme hva gjelder spilletid i treningskamper på vinteren uten å melde fra om slikt på forhånd).

Egentlig valgte jeg en annen kamparena, men da jeg møtte opp der viste det seg å ikke bli noe kamp. Heldigvis hadde jeg tid nok til å bli med bybanen til Brann Stadion, der jeg strenet bort til Nymarksbanene. Der hadde jeg i mai i år sett en av de villeste breddekampene jeg har vært vitne til. Dagens batalje skulle gå på kunstgressbanen ved siden av, altså Nymark Kunstgress 4. Nå har jeg allerede hintet til at jeg beveger meg i grenseland, men jeg troppet altså opp for å se kampen SK Brann G17 v Åsane Fotball G17.

Nymark Kunstgress 4 er omtrent så spennende som den høres ut. Klubbhuset har mer naturlig tilknytning til banen jeg så kamp på i våres, mens dagens kamparena er en helt steril kunstgressbane, på et større felt med flere fotballbaner, hvis omgivelser i grunn er det flotteste. Det er flotte fjell og Brann Stadion i bakgrunn, og dette var også noe av grunnen til at jeg tillot meg en aldersbestemt kamp for å huke av en bane som uansett hadde stått svært lavt på listen for senere anledninger. Gledelig var det uansett å telle til rundt 130 tilskuere som omkranset kampen, inkludert Brann-trener Eirik Horneland som jeg lot stå å se kamp i fred uten at jeg skulle forstyrre han med å si hei.

Med tanke på hva slags kamp dette var, tillater jeg meg å oppsummere det hele med at hjemmelaget gikk seirende ut av bataljen. Oliver Majewski ble kampens eneste målscorer etter 85 minutter og fikk med det befestet de rødkleddes posisjon som Bergens stolthet. For meg gitt ferden videre til sentrum av Bergen der jeg både fikk i med noe fôr og trasket litt rundt i byen, før jeg omsider tok bybanen til kjentfolk som hadde tilbudt meg husly for natten.

For flere bilder fra Nymark Kunstgress 4 og andre turer, sjekk ut Instagram- og X-profilen @paabortebane.

SK Brann G17 1 - 0 Åsane Fotball G17

Målscorere

1-0 Oliver Majewski 85'


Turnering: Nasjonal G17, 2. divisjon, avdeling A

Tilskuere: 130

Dato: 4.11.2023

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *