Prinsdal Idrettspark

Denne kvelden skulle jeg tette enda et hull i Oslo-pyramiden.

Det har blitt mye Oslo i det siste, og det skyldes igjen at jeg da kan kombinere 20.15-asvpark med å være med på legging av sønnen min. Jeg hadde faktisk blinket meg ut kveldens destinasjon, Prinsdal Idrettspark, en god stund. Det er et flott anlegg nivået tatt i betraktning, og det er faktisk et av de anleggene som er nærmest min bopel som jeg har til gode å besøke. Så får jeg her presisere at det gjelder baner som brukes fast i seniorfotballen.

Etter arbeidsdagen hentet jeg sønnen vår og møtte min kone og diverse annen svigerfamilie hos mine svigerforeldre. Der skulle jeg være med på en trivelig middag, inkludert overnatting faktisk, men jeg hadde også fått tillatelse av min kone til å lure meg unna noen timer denne kvelden. Ferden skulle altså gå til Prinsdal, som ligger n0kså rett over grensen til Oslo, hvor Hauketo IF og Rilindja IL 2 skulle møtes til batalje i 6. divisjon, avdeling 2, Oslo.

Etter å ha parkert ved anlegget ble jeg hilst velkommen av et stort skilt med oversikt over idrettsparken, og en høyreist innendørshall. Deretter beveget jeg meg opp til fotballbanen, hvis underlag ikke overraskende er kunstig. Spillere og dommer søkte ly inne i klubbhuset, og her hadde faktisk kiosken åpen for anledningen, og der må de også få skryt for utvalget. På motsatt lagside er laglederbenker og en tribune i uthugd stein. Bak der igjen ligger en tursti strategisk plassert hvor flere hundeluftere benyttet anledningen til å se noen minutter, før den firbeinte hærføreren hadde fått nok.

Utover dette er det ingen fasiliteter her, men nivået tatt i betraktning er Prinsdal Idrettspark mer enn godkjent som vertskap på nivå 7 i den norske pyramiden. Jeg satte straks i gang med min faste bilderunde i starten av det som skulle vise seg å bli en nokså målrik omgang. Før jeg var ferdig med runden rundt banen hadde Bilal Zaouaghi allerede blitt tomålsscorer før vi rundet 20 minutter. Som siste post på rundturen stoppet jeg innom kiosken (vi har jo alle våre vaner) hvor jeg hentet med meg både en kopp kaffe og en vaffelplate i bytte mot et bidrag til klubbkassa. Og da var jeg klar for siste halvdel av omgangen. 3-0 var et faktum før halvtimen var spilt. Gjestenes første redusering kom rett etter halvtimen passert, før både 4-1 og 4-2 kom i kampen siste minutter og dermed hele seks mål før hvilen.

Da søkte jeg ly i klubbhuset sammen med både dommer og et par tilskuere. Høsten har jo meldt sin ankomst nå, så det gjør godt med noen ekstra plussgrader i pausen. Da spillerne igjen entret kunstgresset ble jeg selvsagt med ut igjen, og gikk etter hvert på en ny smell i kiosken i form av en kopp med glovarm solbærtoddy. Jeg nippet til den da Sherko Aso Jabbari ble kveldens tredje tomålsscorer, og sørget for ny spenning med 4-3 på tavla med 20 minutter igjen. Det skulle likevel bli siste nettkjenning i kampen, og dermed berget hjemmelaget plassen i divisjonen.

Jeg fant tilbake til min trofaste følgesvenn på fire hjul. Den skulle jeg for en gangs skyld kjøre forbi Moss, helt til mine svigerforeldre på Missingmyr i Råde, hvor jeg skulle overnatte og levere poden i barnehagen før den siste arbeidsdagen før høstferie ventet. I skrivende stund sitter jeg i Hellas, nærmere bestemt Korint. I løpet av denne turen skal Hellas bli mitt land nummer 30 med fotball, i form av Hellas v Nederland i Athen, men mer om det siden.

For flere bilder fra Prinsdal Idrettspark, sjekk ut Instagram- og X-profilen @paabortebane.

Hauketo IF 4 - 3 Rilindja IL 2

Målscorere

1-0 Bilal Zaouaghi 17'
2-0 Bilal Zaouaghi 19'
3-0 Adam el Barkani 27'
3-1 Walid Abarkane 32'
4-1 Adam el Barkani 45'
4-2 Sherko Aso Jabbari 45+2'
4-3 Sherko Aso Jabbari 69'


Turnering: 6. divisjon, avdeling 2, Oslo

Tilskuere: 14

Dato: 12.10.2023

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *