Gommerudbanen

Denne kvelden sto en svært positiv overraskelse på programmet.

På min ferd mot å fullføre 5. divisjon, avdeling 1, Oslo, skulle jeg denne onsdagskvelden besøke Gommerudbanen, hjemmebanen til Bærums Verk Hauger IF. Dere som er sånn passe interessert i geografi vil nok allerede her påpeke at jeg nå skulle utenfor Oslos grenser. Det vil selvsagt medføre riktighet, men selv om klubben befinner seg geografisk utenfor Oslo er vi altså fremdeles i Oslo fotballkrets.

Jeg skulle overvære kampen mot Gui SK fra Asker. Så litt ironisk skulle jeg altså ikke se noen Oslo-lag i denne bataljen, men i en Oslo-avdeling på nivå 6 i norsk fotball. Hverken første eller siste gang akkurat det kommer til å skje. Jeg ankom Gommerudbanen noen minutter før kampstart, og må si jeg ble imponert over anlegget. Jeg hadde ikke tatt meg bryet med å sjekke det ut voldsomt på forhånd, men divisjon tatt i betraktning er virkelig ikke dette hverdagskost.

Ved parkeringsplassen ble jeg møtt av en noe gjengrodd tretribune, som åpenbart ikke ble holdt ved like om dagen. Det kan jeg godt forstå, for store deler av denne befinner seg utenfor banens lengde. Her ligger det jo noen vitser om bortefeltet på Lerkendal laglig til for hugg, men jeg skal holde meg for god til det i denne omgang.

Bortenfor, ved det som må kunne betegnes som hovedtribunen, ble jeg møtt av åpen kiosk og en slags inngang midt på tribunen. Over nevnte inngang er det plassert et flott skilt med «Gommerudbanen» på, samt flagg, reklame for klubbens nettbutikk, reklame fra sponsor, stasjon for levering av pant og oppfordring til frivillig inngang på kr. 30,- som jeg selvsagt bidro med (nei, det var ikke ment som snikskryt).

På «riktig side» av tribunen er det da en todelt tretribune med blå plastseter og inngang/utgang i midten. God plass til de rundt 50 tilskuerne som hadde funnet veien. Og jeg må igjen få si jeg ble imponert av både anlegg og arrangementet rundt kampen på nivå 6, så gjensto det nå bare å se om selve kampen levde opp til rammene rundt. Utover dette er underlaget kunstgress, og laglederbenkene er plassert på motsatt langside.

Jeg tok straks fatt på min faste bilderunde for å knipse noen blinkskudd med spillerne i aksjon. Jeg var tilbake på tribunen da Marius Eker Blom ordnet 1-0 til hjemmelaget i det 38. minutt, og det skulle også stå seg til pause. Da fant jeg veien ut, i midten av tribunen, og ble på vei ut minnet på klubbens slagord som hang over utgangen: «Begeistring, vilje og handling». Det første hadde de fått frem i en banehopper denne kvelden, og vi kan kanskje strekke det til at det førte til både vilje og handling da jeg tok turen til kiosken.

2. omgang forble målløs, men dette hadde likevel vært et friskt pust blant mye i denne delen av landet som må kunne betegnes som kjedelige anlegg. Blid og fornøyd fant jeg frem til bilen, og jeg rappet jammen med meg en brus fra kiosken mot slutten også for å ha litt selskap på vei tilbake til Moss.

For flere bilder fra Gommerudbanen og andre turer, sjekk ut Instagram- og X-profilen @paabortebane.

Bærums Verk Hauger IF 1 - 0 Gui SK

Målscorere

1-0 Marius Eker Blom 38'


Turnering: 5. divisjon, avdeling 1, Oslo

Tilskuere: 45

Dato: 23.8.2023

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *