Sukkevann Kunstgress

Tilbake i Norge, og denne gang ble det ny bane på Sørlandet.

Ved avslutningen av forrige innlegg hadde juli akkurat meldt sin ankomst, og på dette tidspunktet er det faktisk bare et par dager igjen. Det hadde blitt litt fotball gjennom sommermåneden, men det var altså ikke råd å få huket av en ny bare før kalenderen viste 29. juli, og dermed noe så sjeldent som nesten en helt måned mellom to nye banebesøk.

Denne langhelgen var egentlig en hektisk jobbhelg for meg i Grimstad, men på lørdag ettermiddag kunne jeg unne meg noen få timer fri. De skulle jeg benytte til å lufte hodet, og hvor gjør man vel det bedre enn på breddekamp? Jeg lot min trofaste følgesvenn på fire hjul frakte meg til Kristiansand, og nærmere bestemt Randesund ILs hjemmebane Sukkevann.

Her var det duket for oppgjør i 3. divisjon, avdeling 4, mot Vindbjart FK fra Vennesla. Der Vindbjart er, pleier også Stian Bøe å være og denne solfylte sommerdagen var intet unntak. Jeg ankom anlegget noen minutter før kampstart og slo raskt av en prat med nevnte Bøe, før han skulle bidra som fotograf for gjestene og gikk til sitt.

Sukkevann er et flott anlegg som levner liten tvil om hvem som har tilhørigheten her. Klubbemblemet til Randesund er klistret både på det høyreiste klubbhuset og i kiosken som finnes i nevnte bygg. Av tribunefasiliteter er det en liten betongtribune foran klubbhuset, og ved siden av et mindre bygg som for tiden ble brukt til å filme kampen fra. Laglederbenker er lokalisert på motsatt langside, og på kortsidene er det bare noen enkle gressvoller og reklameskilt.

Jeg hadde i grunn vært sosial nok som det var denne helgen, så jeg benyttet den ene vollen til å være i eget selskap disse to timene. Det var altså duket for 3. divisjon, avdeling 4. I avdelingen manglet jeg før dette oppgjøret bare to baner, men jeg vet dessverre allerede nå at sistemann på lista, Kristiansand Stadion, ikke lar jeg besøke denne høsten. Trist, for det er et smykke av et stadion som jeg må komme meg til en dag.

Men nå nøt jeg altså livet med utsikt over Sukkevann Kunstgress. Fra min henslengte liggestilling på gressvollen med en brus fra kiosken, kunne jeg se Elias Håland Brandsdal sende de grønnkledde vertene i føringen rett før kvarteret var spilt. De kom imidlertid raskt ned på jorden igjen da Kristian Brattland ble sendt i dusjen bare minuttet etterpå, og dermed måtte de forsvare ledelsen med en mann mindre. De kjempet heroisk frem til det 42. spilleminutt, men da fikk Anders Christian Rasmussen Bjørge hull på den berømte byllen, og dermed 1-1 til pause.

Jeg koste meg videre i solskinnet, både i eget selskap og i sporadisk passiar med Vindbjarts største supporter. 2. omgang forble målløs og dermed ble 1-1 også stående til slutt. Da var det bare for meg å vende nesa tilbake til pliktene, før jeg dagen etter skulle tilbake til Østlandet.

For flere bilder fra Sukkevann Kunstgress og andre turer, sjekk ut Instagram- og X-profilen @paabortebane.

Randesund IL 1 - 1 Vindbjart FK

Målscorere

1-0 Elias Håland Brandsdal 14'
1-1 Anders Christian Rasmussen Bjørge 42'


Turnering: 3. divisjon, avdeling 4

Tilskuere: 100

Dato: 29.7.2023

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *