Bergslätts Idrottsplats

Pappaperm og fotball på naboens nasjonaldag resulterte i en svipp over grensen.

Et par dager tidligere hadde jeg gjort min svoger oppmerksom på at det var Sveriges nasjonaldag på tirsdag til uken. Hvordan påvirker det oss, var responsen jeg fikk fra en stakkars sjel som er kjemisk fri for fotballinteresse. Jeg fikk gjort han oppmerksom på at svenskene, i motsetning til oss, benytter fridagen til å gjøre unna noe breddefotball på formiddagen uten at responsen nødvendigvis var noe å skrive hjem om.

Han ble selvsagt aldri med meg over grensen denne solfylte tirsdagen, men jeg tok med meg arvingen som er grunnen til at jeg hadde pappaperm denne dagen. Turen skulle gå til Ed, og deres Division 4-kamp mot Skärhamns IK. Helt alene skulle vi likevel ikke bli, for nærmest som vanlig beriket banehopper Anders Johansen fellesskapet med sitt blide åsyn. Vi ble naturlig nok sittende og prate kampen gjennom etter at han hadde hjulpet meg gjennom inngangen med noen svenske kontanter, selv om vi altså i utgangspunktet ikke var på en felles utflukt i dag.

Bergslätts Idrottsplats var dagens destinasjon. Jeg ante en noe langdrøyd kamp i varmen da jeg ikke lyktes i å løfte en sovende sønn over i vogna ved ankomst, slik at han i utgangspunktet ikke var helt uthvilt fra start. I etterpåklokskapens navn, som det heter, gikk dette smertefritt med noen fristelser fra kiosken. Vi tok plass på gresset i skyggen av anleggets eneste tribune, som er av typen tre og er plassert midt på den ene langsiden. Ved inngangspartiet finnes klubbhuset med kiosk. På motsatt langside er det en større gressvoll, som mange av dagens rundt 100 tilskuere benyttet som kombinert tribune og solseng. Ellers er banen omkranset av det som sikkert var løpebane en gang i tiden, men som i dag er rent grusdekke.

Vi skulle altså overvære kamp på nivå seks i den svenske pyramiden, i det som jeg må få gjenta var en ekstremt varm dag. Med en halvannet år gammel krabat med på tur ble det også en noe amputert bilderunde denne dagen, men til gjengjeld ble det som nevnt et par turer i kiosken for å holde arvingen fornøyd.

Gjestene ledet 0-1 til langt inn i overtiden, men vertene kom akkurat tidsnok tilbake i kampen før dommeren blåste lagene inn til en etterlengtet tur inn i skyggen. Det skal jo være et strategisk tidspunkt å utlikne på, men det var likevel Skärhamns IK som skulle le sist denne dagen. Avgjørelsen i så måte falt fem minutter før fulltid og da gjensto det bare å svippe Anders til togstasjonen i sentrum. Junior og jeg kjørte innom Halden på vei hjem for å rekke et planlagt middagsbesøk i grensebyen, og med det var nok en banehoppertur ved veis ende.

For flere bilder fra Bergslätts Idrottsplats og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Eds FF 1 - 2 Skärhamns IK

Målscorere

0-1 Ukjent 19'
1-1 Jakob Skoglund Olsson 45+2'
1-2 Ukjent 85'


Turnering: Division 4, Bohuslän Dalsland

Tilskuere: 100

Dato: 6.6.2023

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *