Bruvollen

Endelig skulle jeg besøke det som er nødt til å være Norges mest originale plassering av en fotballbane.

Jeg hadde lenge sett med ut Bruvollen, hjemmebanen til Blaker IL i Lillestrøm kommune, som en yndet destinasjon og denne vakre tirsdagen mot slutten av mai skulle endelig sjansen by seg. Hovedgrunnen til at jeg ønsket meg til Bruvollen er banens meget originale plassering. Den er nemlig plassert midt i en travbane, helt bokstavelig talt, og publikum blir således anmodet om å se opp for fola Blakken når de passerer travbanen for å komme til gressbanen. Det er jo alene verdt turen spør du meg, og selv om det ikke var noen gamper å se opp for denne kvelden var det likevel et artig skue.

I begivenhetenes sentrum skulle hjemmelaget Blaker IL måle krefter mot Søndre Høland IUL i 5. divisjon, Akershus. Dette er lokallaget til selveste André Øyvåg fra banehopper-podkasten Kald Kaffe, så det var jo på sin plass at han beæret oss med sitt blide åsyn. Med seg på slep hadde han også Superstefan, som han ydmykt nok kaller seg selv på Twitter, så jeg havnet til slutt i hyggelig selskap.

Banens plassering er som nevnt hovedattraksjonen her på Bruvollen, slik jeg ser det. Av øvrige fasiliteter er det klubbhuset med sin godkjente kiosk som står for slikt. En platting foran bygget er en naturlig plass å ta oppstilling, og er du virkelig høyt på strå kan du også driste deg opp på plattingen på taket over kiosken sammen med flottenfeierne. Jeg holdt som vanlig beina godt plantet på jorda, og kom meg faktisk ikke ut på min faste bilderunde før langt ut i omgangen, takket være nevnte selskap hvor alle bidro til å prate oss over alle hauger mens hjemmelaget gjorde det de kunne for å lage god stemning i egen lekegrind.

Martin Mathisen ekspederte 1. omgangs eneste mål. Da tok vi oss en tur til kiosken etter at jeg hadde dristet meg ut på det aller helligste for å knipse et bilde av klubbhuset som bar anleggets navn over inngangen. I 2. omgang sørget Martin Nordseth og Mattias Örjan Karsson for at vertene til slutt stakk av med en overbevisende 4-0-seier og med det var nok en trivelig fotballkveld dessverre ved veis ende.

For flere bilder fra Bruvollen og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Blaker IL 4 - 0 Søndre Høland IUL

Målscorere

1-0 Martin Mathisen 18'
2-0 Martin Nordseth 54'
3-0 Mattias Örjan Karlsson 72'
4-0 Martin Nordseth 75'


Turnering: 5. divisjon, Akershus

Tilskuere: 60

Dato: 23.5.2023

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *