Varden Amfi

Etter fullført 2. divisjon i fjor, tar jeg igjen opp jakten på komplett toppfotball.

Det inntektsgivende arbeidet i Bergen var historie, og nå gjensto bare returen til Østlandet. På veien skulle jeg gjøre et par stopp, og det første av de var så tidlig som i Fyllingsdalen for å huke av Varden Amfi med 2. divisjonskampen SK Brann 2 v Bærum SK. Etter at reservene til den nybakte cupmesteren rykket opp i fjor, flyttet de samtidig fra Nymarksbanene (som jeg besøkte dagen før) til Varden Amfi som er et langt mer spennende anlegg.

Jeg hadde rukket å få litt mat i skrotten og betalte meg gladelig inn med 100-lappen som ble avkrevd av de som ikke hadde sesongkort på Brann Stadion. Hadde jeg visst at de serverte sushi i kiosken i anledning at de fikk besøk av Bærum-sossene hadde jeg revurdert gatekjøkkenet før kamp, men det var for sent å angre på nå.

Jeg tok meg inn på baksiden av stadionets eneste tribune, men det er til gjengjeld er høyreist og romslig tribune i betong. Noe original utforming har den likevel med plastseter på de fem øverste radene, mens resten av tribunen i praksis er ett eneste stort ståfelt. Plass til kamera, speakerbu og annet er bak bakerste rad, og på andre siden av selve bygget er toalettfasiliteter og den slags. På et større stadion ville man tatt seg inn i selve stadionbygget, mens her var prinsippet det samme bare med friluft på baksiden. Laglederbenken er for øvrig på samme langside som tribunen, så det er mulig å få med seg noen av glosene som fyker både den ene og den andre veien i kampens hete. Garderobene var for øvrig i et egen bygg i hjørnet der publikum kom tuslende fra parkeringsplass til stadion.

Dagens høydepunkt var å endelig se en kamp med Tom Morken som jeg inntil denne dagen kun hadde hatt kontakt med over Twitter. Med prateglade bergensere sitter gjerne historiene løst og tiden raste av gårde i Toms gode selskap. Reservene til Brann åpent best med Aron Jonssons 1-0-scoring etter 25 minutter. Bare minutter før pause rakk gjestene å komme à jour ved Lasse Bransdal, og med det tok spillerne en pust i bakken og jeg unnet meg en kaffe og noe gjærbakst i kiosken.

Med det gode selskapet jeg satt i var pausen raskt unnagjort. Bærum tok ledelsen for første gang rett før timen var spilt. Det så ut til å stå seg kampen gjennom, men med 1-3 signert Kristoffer Sørensen fem minutter på overtid, og 2-3 ved den samme Aron Jonsson etter 90+7 ble det plutselig en fartsfylt avslutning likevel. Med det kunne jeg takke Tom for kampen, som ilte ut portene for å rekke neste kamp, mens jeg på min side hadde noen timer foran meg i bil. Lite visste jeg på dette tidspunktet at jeg skulle rekke en kamp til før jeg var tilbake i Moss.

For flere bilder fra Varden Amfi og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

SK Brann 2 2 - 3 Bærum SK

Målscorere

1-0 Aron Jonsson 25'
1-1 Lasse Bransdal 42'
1-2 Christian Selvær Arvesen 58'
1-3 Kristoffer Sørensen 90+5'
2-3 Aron Jonsson 90+7'


Turnering: 2. divisjon, avdeling 2

Tilskuere: 54

Dato: 14.5.2023

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *