Løren Idrettspark

Etter en bomtur før sesongen, var jeg nå klar for å besøke Hasle-Løren IL.

Jeg hadde før sesongstart tatt turen inn til Oslo for å se Hasle-Løren IL i en treningskamp. Den gangen kom jeg til tomt hus, og selv om skuffelsen var stor så var det ikke direkte overraskende at en treningskamp i breddefotballen her til lands kan bli avlyst uten at de nødvendigvis setter inn en helsides annonse i VG av den grunn.

Da det samme vertskapet nå skulle møte reservene til Fagerborg BK i en seriekamp i 5. divisjon, avdeling 2, Oslo, var jeg mer trygg på at jeg ville få servert en kamp denne første onsdagen i mai. Det stemte bra, og da jeg hadde parkert racerbilen ble jeg også møtt av åpen kiosk, men utover det var anlegget strippet for publikumsfasiliteter. Hasle-Løren er en klubb som bærer et kjent navn for fotballinteresserte, og jeg så frem til å besøke noen med et eget, skikkelig anlegg i Oslo. Det er det jo flere som har, men mange baner i Oslo kunne jo tilhørt nærmest hvem som helst, og som det går 13 av på dusinet, som det heter.

Det var altså ikke tilfellet her, selv om anlegget i seg selv ikke var det mest spennende av de årsaker jeg nevnte nå. På den ene langsiden er det en lang og slak motbakke, kanskje hakket for bratt til å passe Thor Hushovd som hånd i hanske fra glansdagene i Tour de France. Jeg tok fatt på den, uten å ha slått verken Hushovd eller andre i det sirkuset, men det ga meg nå flott oversikt over begivenhetene på banen, i tillegg til at jeg fikk litt alenetid som også er nydelig en gang i blant.

Det ble en forrykende start på kampen, med to scoringer fra Hasle-Løren før det var spilt 10 minutter. Da tenkte kanskje mange, i den grad det var mange på denne kampen, at dette kunne bli stygt. 2-0 sto seg så langt som til pause. Fem minutter ut i 2. omgang sendte ulykksalige Einar Grimstad ballen i eget nett og det skulle vise seg å bli spikeren i Fagerborg-kista denne kvelden. Da gjensto det bare for meg å returnere til Moss, og jeg kunne samtidig smykke meg med 350 baner på banehopperlisten.

For flere bilder fra Løren Idrettspark og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Hasle-Løren IL 3 - 0 Fagerborg BK 2

Målscorere

1-0 Tumba Kalabatama 4'
2-0 Jonas Støldal 8'
3-0 Einar Grimstad 50' (sm)


Turnering: 5. divisjon, avdeling 2, Oslo

Tilskuere: 10

Dato: 3.5.2023

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *