Lovisenlund Idrettsplass

Endelig skulle jeg besøke en etterlengtet destinasjon i Vestfold.

Det var endelig dags for å besøke en bane som har figurert høyt oppe på min norske ønskeliste de siste årene, nemlig Lovisenlund Idrettsplass i Larvik. Dette er virkelig en skjult perle i breddefotballen, og det eneste jeg kan trekke her er vel at Larvik Turn dessverre surrer rundt helt nede i 5. divisjon i Vestfold. Dette anlegget hadde fortjent bedre, men det er det dessverre ikke så mye å gjøre med.

Jeg hadde allerede i fjor høst planlagt et besøk med min banehopper-kompis Anders Johansen, men vi landet den gangen på å spare besøket til en lys sommerkveld for å få bedre bilder og generelt en finere kampopplevelse. Som sagt, så gjort, men nå var vi altså endelig klare for å huke av denne skjønnheten helt sør i gamle Vestfold fylke. Vi møttes på Bestø Fosen og selv om det ikke ble «all inclusive» hadde vi en trivelig ferjetur der vi påspanderte en fast svele på oss selv, før vi lot min trofaste racerbil frakte oss trygt ned til Larvik by og nevnte Larvik Turns hjemmekamp mot byrival Halsen 2.

Utenfor stadionet parkerte vi bilen og ble møtt av et flott inngangsparti noen minutter før kampstart. Vi tok oss innenfor med det som åpenbart var fri entre for anledningen, men de hadde heldigvis tatt seg bryet med å ha kiosken åpen. På vår venstre hånd har anlegget en svært romslig tretribune som jeg er overbevist om kan gi plass til noen tusen mennesker, selv om det selvsagt kun er en fjern drøm for øyeblikket. Sjarmerende og flott er den uansett, selv om jeg presterte å tråkke på en spiker som lå med spissen opp, men den trengte heldigvis bare gjennom fottøyet. På motsatt kortside er det er gressvoll med et flott kampur som ser ut til å ha stått ubrukt en god stund. På andre langside er det en mindre tretribune bak laglederbenkene, og hele Lovisenlund er gjerdet inn som gjør det så intimt som et 5. divisjonsanlegg får blitt.

Dette var som nevnt en ettertraktet destinasjon, og selv om det dessverre var et reservelag på besøk denne kvelden så jeg frem til kampen. Igjen resulterer en travel hverdag i at jeg nok en gang er håpløst langt etter i denne bloggen, og det er faktisk allerede halvannen måned siden denne kampen gikk inn i historiebøkene. Så selve kamprapporten lar jeg bli deretter, og oppsummerer kort med at på 4-0 til pause var kampen allerede i realiteten over og etter 5-0 til full tid var det bare for gjestene fra Halsen å glemme kveldens kamp så fort som mulig.

På turen innom kiosken i pausen må jeg for øvrig loggføre at det hang en, for å si det rett ut, råsexy retrodrakt fra hjemmelaget som jeg var ekstremt nære å raske med meg, men klarte altså å styre meg i siste liten. Etter kampslutt sa vi oss ferdige med denne rålekre skjulte perlen i Larvik og returnerte samme vei som vi kom etter nok en flott kveld med breddefotball.

For flere bilder fra Lovisenlund Idrettsplass, sjekk ut Instagram- og Twitterprofilen @paabortebane.

Larvik Turn IF 5 - 0 Halsen IF 2

Målscorere

1-0 Jonas Evensen 6'
2-0 Petter Holand 21' (str)
3-0 Haakon Gulla Pedersen 26 (str)
4-0 Vegard Jørgensen 35'
5-0 Oliver Abrahamsen 84'


Turnering: 5. divisjon, Vestfold

Tilskuere: 82

Dato: 27.4.2023

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *