Falkbanen

Det startet med middag hos mine foreldre i Drammen, og endte med banehopping i Hokksund.

Det var fredag og vi skulle på middag til mine foreldre i Drammen. De synes jo naturlig nok det er stas å hilse på sitt foreløpig eneste barnebarn, og som jeg har nevnt før har på en måte min kone og jeg gjort vårt når vi er på plass. Det skulle jeg utnytte til min fordel også denne kvelden, i form av en svipptur til Hokksund for å huke av Falkbanen.

Etter at middagen var fortært, tok jeg derfor plass i racerbilen for å rekke Hokksund IL v Jevnaker IF i 4. divisjon, Buskerud. I disse dager er kanskje Hokksund mest kjent for å ha fostret Strømsgodset-spiller Herman Stengel, så gjensto det nå å se om det var nye helter på trappene.

Falkbanen er en forholdsvis enkel affære, i form av en inngjerdet kunstgressbane uten tribunefasiliteter. De skal ha pluss for god kiosk og et brukbart klubbhus på stedet, og i så måte gjør jo anlegget jobben sin som vertskap på nivå 5 samt å være en breddeklubb for barn og unge. Denne kvelden hadde jeg til hensikt å føre banen opp som nummer 349 på min banehopperliste, og jeg lente meg over gjerdet med en medbrakt termokopp fra min mor og innkjøpt vaffel fra kiosken for å nyte nettopp det og pønsket samtidig ut hvor jeg skulle runde 350 baner.

Men nå var det altså snakk om nummer 349 først, og den fikk en pangåpning i form av ledermålet til gjestenes Kujtim Ismajli etter ni minutter spill. Det sto seg til pause. Fire minutter ut i 2. omgang hadde nok ulykkesfuglen Morten Hellebø Halvorsen fått med seg at lagene hadde byttet side, selv om han sendte ballen i eget mål. Da vertskapet i tillegg ble redusert til 10 mann etter røye timen, så det mørkt ut.

Ole Christian Bjerkeset Kristiansen tente håpet med 1-2 etter 79 minutters spill, men bare minuttet etter fastsatte Jevnakers Oddur Karl Heidarsson sluttresultatet til 1-3. Da var det bare for meg å returnere til Drammen for å hilse på de jeg tross alt var på besøk hos.

For flere bilder fra Falkbanen og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Hokksund IL 1 - 3 Jevnaker IF

Målscorere

0-1 Kujtim Ismajli 9'
0-2 Morten Hellebø Halvosen 49' (sm)
1-2 Ole Christian Bjerkeset Kristiansen 79'
1-3 Oddur Karl Heidarsson 80'


Turnering: 4. divisjon, Buskerud

Tilskuere: 60

Dato: 28.4.2023

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *