Begbybanen (Nye)

Denne kvelden skulle jeg på noe så sjeldent som en ny bane i Østfold Fotballkrets.

Jeg er både født og oppvokst i drammensområdet, men brorparten av mitt voksne liv, det vil si et lite tiår, har jeg bodd i Østfold. I og med at interessen for banehopping vokste frem midt i 20-årene, har jeg besøkt det meste som kan krype og gå av baner i denne kretsen. Nå hadde det seg slik at Fredrikstad-klubben Begby skulle åpne ny bane på anlegget sitt, og da var det en sjelden anledning til å besøke ny bane med bare en halvtimes kjørevei.

Denne tirsdagskvelden skulle jeg overvære treningskampen Begby IL v Lervik IF, og selv om jeg har fått streng beskjed av Begby-karen Jørgen Fog om å komme tilbake til en seriekamp førte jeg selvsagt opp Nye Begbybanen som bane nummer 339 i rekken allerede denne kvelden. Dette besøket var i grunn på høy tid. Allerede til siste serierunde i fjor inviterte Begby til baneåpning, men da ble det til slutt kamp på den gamle banen rett ved siden av. Gjennom vinteren har det tilsynelatende vært noen anledninger til å besøke den nye banen, men alt har blitt avlyst i tur og orden. Det har i hovedsak skyldes problemer med å måke banen for snø og den slags, så jeg turte ikke å være helt sikkert på hvor det ble kamp da jeg satte meg i bilen. Det var vel ikke før jeg parkerte utenfor anlegget og så aktivitet der jeg håpet, at jeg endelig kunne senke skuldrene.

Nye Begbybanen er for så vidt en svært enkel affære, i form av å være en inngjerdet kunstgressbane uten noen tribuner. De har kiosk mellom banene, men det var ikke åpen for anledningen. Noen meter unna banen står et høyreist klubbhus med Begby-logoen på, som er det mest iøynefallende med anlegget. Mellom banen og denne klubbhuset kan publikum stå oppe på en liten voll, slik at vi får oversikt over begivenhetene noen meter over bakkeplan. På vei inn blir vi også ønsket velkommen med et skilt som gjør at det er liten tvil om at det nå er Begby som er vertskap. Vi er dessverre ikke bortskjemt med slikt på dette nivået, så Begbys anlegg kommer i så måte bedre ut av det enn flere av sine naturlige «rivaler». For ikke å nevne at Begby generelt er en tilsynelatende veldreven klubb som det alltid er hyggelig å besøke.

Jeg tok raskt fatt på en bilderunde, og det var litt deilig å få unnagjort det før snøværet meldte sin ankomst. Det er grenser for hvor mye jeg gidder å legge ut om disse treningskampene før seriestart, så jeg nøyer meg med å meddele at gjestene fra Lervik gikk seirende ut at oppgjøret med hele 3-4. Jeg fikk etter mye om og men omsider besøkt Nye Begbybanen, selv om jeg har lovet Mr. Fog å komme tilbake til en seriekamp.

Med dette blogginnlegget er jeg for øvrig à jour med norske banebesøk, som nå totalt teller 276. Da gjensto det bare å sette bilen i gir, og tilbake til Moss gikk tankene til min nært forestående utenlandstur som jeg hadde gledet meg til lenge. Mer om det siden.

For flere bilder fra Nye Begbybanen og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Begby IL 3 - 4 Lervik IF

Målscorere

Målscorere ukjent


Turnering: Treningskamp

Tilskuere: 20

Dato: 28.3.2023

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *