Krohnsminde Idrettsplass

Jeg var klar for å besøke en fallen storhet i Bergen.Jeg hadde en helg i Bergen i embets medfør, og mellom slagene skulle jeg få med meg en fotballkamp. For å hoppe til nettopp det, var det nå blitt lørdag ettermiddag og jeg skulle se kamp på ærverdige Krohnsminde Idrettsplass.

Denne gamle 1. divisjonsarenaen ligger sentralt plassert, rett ved Bybanens stopp på Danmarks plass. Jeg hoppet av noen minutter før oppført kampstart, og jeg begynte å få bange anelser da det varte og rakk uten at kampen kom i gang. Jeg måtte til slutt oppsøke kamplederen, som kunne berolige meg med at utsettelsen skyldes at de måtte oppsøke en nøkkel til garderobene før de kom i gang.

Til slutt var kampen i gang på et stadion som for så vidt klinger greit i norsk fotball, men anlegget fremstår i dag som en skygge av seg selv. Den flotte tribunen som en gang prydet TV-bildene fra 1. divisjon midt på 2000-tallet var for lengst en saga blott, og banen er i dag i praksis blottet for tribunefasiliteter. Det nærmeste vi kommer noe slikt, er faktisk skolebygget bak det ene målet. Der er det en platting, som er en del av skolegården, hvor det også er mulig å få sett kampen fra noen meter opp i høyden.

Innbytterbenkene er flotte og nostalgiske, og det henger også et gammelt kampur litt bortgjemt på en vegg ved siden av der jeg fant plass ved nevnte skolebygg. Kunstgresset har funnet veien hit og det er løpebane rundt deler av banen.

Nostalgien var det som først og fremst trakk meg til Krohnsminde denne dagen, men jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet over hva anlegget har blitt redusert til. Gode gamle Løv-Ham spilte 1. divisjon her i sin tid, og når historiebøkene vitner om at både Bodø/Glimt og Molde har spilt seriekamp(!) her forstår vi at det har skjedd litt både den ene og den andre plassen siden den gang.

Men i dag var det langt til både 1. divisjonsspill, Bodø/Glimt og Molde. Jeg skulle nemlig se TIF Viking (som ikke må forveksles med den mer kjente navnebroren fra Stavanger) måle krefter mot divisjonskollegaen med det tidsriktige navnet SK Mann i 6. divisjon, avdeling 3, Hordaland.

Jeg skal ikke dvele for mye ved selve kampen, men jeg kan nevne at det sto hele 4-0 til pause. Kampen var i praksis punktert da jeg tuslet til en kafé på Danmarks plass for en kopp kaffe og en bolle i pausen. SK Mann nådde aldri opp, og da dommeren blåste i fløyta for siste gang sto det hele 6-0.

Jeg kom meg med Bybanen tilbake til Bergen sentrum. Der unnet jeg meg en tur innom den sagnomsuste pølsebua Trekroneren, og koste meg med en klassiker derfra mens jeg tuslet tilbake til mitt krypinn for natten.

For flere bilder fra Krohnsminde Idrettsplass og andre turer, sjekk ut Twitter- og Instagram-profilen @paabortebane.

TIF Viking 6 - 0 SK Mann

Målscorere

1-0 Hassan Osman Hassan 2'
2-0 Hermann Mellesdal Haukeland 19'
3-0 Aleksander Holmen Nordseth 25'
4-0 Sander Nordhagen 44'
5-0 Sander Nordhagen 55'
6-0 Hermann Mellesdal Haukeland 78'


Turnering: 6. divisjon, avdeling 3, Hordaland

Tilskuere: 6

Dato: 22.10.2022

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *