Brynbanen

Tilbake i Oslo og på landets laveste nivå.

Siden forrige innlegg fra Bergen, hadde jeg nå karret meg tilbake til Østlandet. Det var fredag kveld, og vi var på overnattingsbesøk hos mine foreldre i Drammen. I den anledning hadde jeg fått innvilget søknad om noen timer i eget selskap, det vil si min yngre bror hang seg på, for jeg skulle bruke mitt lille friminutt til å huke av en bane i Oslo-pyramiden. 

Vi skulle faktisk dykke ned så langt det er mulig her til lands, nærmere bestemt 10. divisjon, avdeling 2 Oslo, med SK Sterling v Lambertseter IF 2 på menyen og med Brynbanen som åsted. 

Nå er jo ikke akkurat disse Oslo-banene viden kjent for å ta pusten fra banehoppere, og den kategorien må det være lov til å plassere Brynbanen i også. En stor gressvoll langs hele den ene langsiden er beholdningen, hvor det var mulig å få god oversikt over begivenhetene på kunstgresset. Noen tilfeldige benker var også plassert rundt banen. Bak det ene målet er det et flott klubbhus med emblemet til Teisen IF på, som altså ikke var dagens vertskap. Ellers kan det nevnes at en kjenning fra banehoppermiljøet var kveldens pipeblåser og det var gjennomgående ruskevær. 

Jeg var på plass for å huke banen, da det ikke var noe annet på menyen. Til pause sto det 3-0. Da trasket min bror og jeg over til Rema 1000-butikken på andre siden av veien for å unne oss noe fredagsgodt. Utover i 2. omgang ble ikke været noe bedre, og vi søkte etter hvert ly under taket ved klubbhuset. Derfra fikk vi om ikke annet servert flere mål. 6-1 står igjen som sluttresultatet og da var det ikke noe å bli igjen for. I ettertid ser dette også etter alle solemerker ut til å bli siste nye bane i 2022, og hvis den spådommen står ved lag går jeg inn i 2023 med totalt 329 baner på lista i 19 land (+ Åland).

I skrivende stund er det ikke godt å si om det blir en og annen treningskamp i Norge på ny bane før den tid, men jeg kan til slutt røpe at vi har bestilt en tur til Nederland, Belgia og Luxembourg midt i februar. Minst en bane i hvert land er en selvskreven post på programmet. Jeg skal ut i pappapermisjon over nyttår, og da må det være lov å kose seg med familien.

For flere bilder fra Brynbanen og andre turer, sjekk ut Twitter- og Instagram-profilen @paabortebane. 

SK Sterling 6 - 1 Lambertseter IF 2

Målscorere

1-0 Felix Borang Jatta 3'
2-0 Waris Asjad 22'
3-0 Joachim Milling Gregersen 33'
3-1 Samer Jomaa Alalawi 53'
4-1 Felix Barang Jatta 56'
5-1 Filip Hyvang 65' (str)
6-1 Matias Osvaldo Tobjørnsen 76'


Turnering: 10. divisjon, avdeling 2, Oslo

Tilskuere: 24

Dato: 28.10.2022

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *