Kongsvingerhallen

Da Kongsvinger måtte søke ly innendørs, måtte jeg ta meg en tur til de dype skoger.

Det er et par år siden jeg fullførte landets neste øverste nivå på herresiden. Nå hadde det seg slik at Gjemselund, hjemmebanen til Kongsvinger, byttet kunstgress og i den forbindelse måtte klubben spille noen seriekamper inne i Kongsvingerhallen.

Den hadde jeg ikke på listen, så etter at det par kamper der inne hadde gått uten meg så jeg denne kvelden frem til å endelig huke av det som ble innendørsbane nummer 13 for mitt vedkommende. Vi hadde bokstavelig talt akkurat kommet hjem fra ferie. Jeg lempet av kone og sønn hos mine svigerforeldre og snudde i døra for å rekke frem i tide. Det var et par timer hver vei til Kongsvinger, så det ble bare med en rask stopp for å kjøpe inn litt mat og fylle kaffekoppen, før jeg parkerte utenfor heksegryta noen minutter før avspark.

Jeg hadde på forhånd sikret meg en av de 630 billettene som var til salgs, og det skulle vise seg å være lurt all den tid kampen ble utsolgt. Kongsvinger er, ikke helt uvanlig, er hall med tribune som strekker seng langs den ene langsiden. Utover det er det ingen tribunefasiliteter, men på den ene kortsiden er det en klatrevegg som jeg håpet i det lengste skulle bli integrert i en innøvd målfeiring, men den gang ei.

Vertene i rødt åpnet målkontoen først, signert Mathias Bringaker. Gjestene fra Sandens kom à jour fem minutters tid senere, med mannen som ifølge Petter Bo Tosterud «kom til å bli større enn Jesus på Sørlandet» etter tre mål i den kjente kvalikkampen mellom Lillestrøm og Start for noen år tilbake.

Kongsvinger svarte kjapt, og gikk til pause på stillingen 3-1. Da gikk jeg i kiosken og endte opp med noe som må defineres som nærmere dessert enn kveldsmat. På vei tilbake i hjørnet der jeg sto med en kjenning i KIL-miljøet hadde jeg passert både Jostein Flo og Gunnhild Toldnes, uten at jeg nødvendigvis gjør så mye ut av det selv om det er litt stas for en som både heier på Strømsgodset og følger norsk fotball noenlunde tett gjennom sesongen.

2. omgang går inn i historiebøkene som målløs, men jeg fikk nå om ikke annet slått av en god prat med nevnte kar i KIL-miljøet. Etter kampen fant jeg straks veien tilbake til bilen og to timer senere var ferien over på ordentlig også for meg.

For flere bilder fra Kongsvingerhallen og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Kongsvinger Toppfotball 3 - 1 Sandnes Ulf

Målscorere

1-0 Mathias Bringaker 18'
1-1 Martin Ramsland 24'
2-1 Martin Vinjor 27'
3-1 Jan Martin Hoel Andersen 44'


Turnering: 1. divisjon

Tilskuere: 630

Dato: 17.10.2022

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *