Brøndby Stadion (Danmark)

Det var klart for derby i Kongens by!

Vi våknet også denne dagen i Tyskland, men jeg hadde ikke en gang fått i meg morgenkaffen før vi satt på ferje over til Danmark og nærmere bestemt Rødby.

Vi skulle ha siste hele dag på tur sammen hos våre naboer i sør, og jeg skulle få med meg det som i etterkant skal vise seg å være en av de artigste opplevelsene jeg har hatt fra tribuneplass. Serie- og cupgull med mitt kjære Strømsgodset blir alt for subjektivt til å ta med i en slik vurdering, men i kamper der jeg i utgangspunktet ikke heier på et av lagene kommer denne høyt opp.

Vi spiste lunsj på et kjøpesenter i byen, og etter at min lille familie hadde holdt meg med selskap på de to kampene i Tyskland skulle jeg nå få en tur i eget selskap. Noe av grunnen til det er at destinasjonen var selveste Brøndby Stadion, og selv om jeg synes det er en kul opplevelse kan det bli litt i overkant for en liten tass på ni måneder.

Jeg tok bena fatt bort til stadionet, en rusletur på en halvtimes tid fra nevnte kjøpesenter. Brøndby Stadion har en kapasitet på 29.000 ifølge appen Futbology, noe som rundt regnet tilsvarer Ullevaal Stadion. Jeg ble derfor imponert over hvor fort jeg ble sluset inn og med det kunne huke av for min fjerde danske bane.

Jeg fikk navigert meg frem til plassen min høyt oppe på den ene kortsiden. Folket rundt var i festmodus for lenge siden, og det kan jo ha en viss sammenheng med sekspakningene med alkoholholdig fluidum fra Carlsberg som ble hentet fra kiosken over en lav sko. Kanskje ikke så rart, for danskene er ikke snauere enn at de tilbyr rabattert pris hvis du drar kortet for seks slalombrus om gangen.

Debatten rundt alkohol på fotballkamper lar jeg ligge her, primært fordi det betyr fint lite for en avholdsmann, og jeg tar heller noen ord om det flotte stadionet jeg nå hadde entret.

Brøndby Stadion er lukket i hjørnene. På den ene langsiden ser det ut til å være VIP og annet midt på tribunen, som er nokså elegant løst, synes nå jeg, med glassvegger ut mot banen som fra der jeg satt så bra integrert ut i tribunen. Når jeg sier at anlegget er lukket i hjørnene, er det faktisk bare delvis sant. Det er nemlig lukket i det som er andre etasje på kortsiden og strengt tatt kan forsvares som tredje etasje på langsidene.  Den er derimot ikke lukket på nedre del, så der ser man faktisk ut av stadionet.

Brøndby-fansen hadde kortsiden på motsatt side av meg, og ga meg et nydelig bakteppe til begivenhetene som utspilte seg på gressmatta (ja, skikkelig gress). I underetasjen på min kortside skulle egentlig bortefansen stå, men de var ikke velkommen til denne kampen. Grunnet min plassering merket jeg uansett ikke mye til det, og at de var utestengt må i så fall være det eneste jeg kan trekke på fra denne dagen.

Ellers fremstår Brøndby Stadion som et moderne og flott anlegg, og det var nok det at «alle» tilskuerne var så ivrig med som løftet kampopplevelsen for min del.

Hjemmelaget åpnet best og scoret kampens første mål allerede etter 10 minutter. Ikke bare det, men det var faktisk den tidligere Eliteserie-kjenningen Ohi Omoijuanfo som puttet for vertene. For å gjøre en utrolig artig kamp å følge fra tribuneplass kort, ble det et aldri så lite antiklimaks for de aller fleste da FCK utlignet åtte(!) minutter på overtid og på det som ble kampens siste spark på ballen, hvis vi ser bort fra avsparket i etterkant av målet.

Jeg strenet ut av stadion for å møte kona som ventet utenfor i bil. En aldeles nydelig kampopplevelse som sagt, og det ble også turen siste kamp. Hadde vi vært alene på tur hadde vi nok kjørt rett hjem samme kveld, men poden trengte, som ventet, en stopp så det ble en overnatting i Sverige som siste post på programmet. På hjemturen kjørte vi rett til svigers, for jeg hadde nemlig fått innvilget søknad om å besøke Kongsvingerhallen sammen kveld. Mer om det i neste innlegg.

For flere bilder fra Brøndby Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Brøndby IF 1 - 1 FC København

Målscorere

1-0 Ohi Omoijuanfo 10'
1-1 Roony Bardghji 90+8'


Turnering: Superligaen (nivå 1)

Tilskuere: 23 245

Dato: 16.10.2022

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *