Stadion Hoheluft (Tyskland)

Det var klart for banehopping i land nummer 19: Tyskland!

Det skulle tatt seg ut om vi bikket nyttår, og jeg hadde feriedager til gode på kontoen. Det strider imot det meste som min kone og jeg står for i den sammenheng, så da kalenderen viste midten av oktober måtte vi rett og slett ta affære.

Stockholm var første destinasjon vi snakket om, men vi landet til slutt på Tyskland som ville bety nytt land for meg, både med og uten fotball. Akkurat det sto høyt i kurs for meg, så da jeg fikk med kona på den ideen var det aldri tvil. Vi skulle også innom både Danmark og Sverige i løpet av turen, med en kjempekamp i København, men nå skal jeg ikke foregripe begivenhetene.

Turen skulle gå fra Larvik til Danmark med båt, før vi dundret gjennom Danmark og kom til den tyske grensebyen Flensburg, hvor vi skulle ha første overnatting. Hoveddestinasjonen for turen var storbyen Hamburg, og et par dager ut på reisen var det her jeg skulle se turens første kamp.

I en perfekt verden hadde det vært byderbyet St. Pauli v Hamburg SV jeg skulle se, men den var for lengst utsolgt da vi landa på destinasjon. Men jeg går jo ikke av veien for litt breddefotball, og endte til slutt på nivå 5 i den tyske pyramiden og oppgjøret SC Victoria Hamburg v TuS Osdorf.

Til Stadion Hoheluft, som den heter, fikk jeg med min lille familie på kveldskamp. Jeg betale gladelig inn oss to vokse med 6€ per snute i bua utenfor inngangen, og fikk i tillegg med meg en kampprogram på kjøpet. Det er jo stas, selv om jeg ikke kan et ord tysk.

Det første som møtte meg på venstre hånd, var en rålekker ståtribune i betong med bølgebrytere. Selv om dagens skuelystne valgte den høyreiste hovedtribunen ved siden av, var den hvert fall ikke stengt, slik at jeg kunne ta en tur for noen bilder. Tribuner av samme slag var også på kortsiden der vi entret anlegget og på motsatt langside, selv om altså det som må betegnes som hovedtribunen er av en litt annen karakter.

Hovedtribunen har pub i «kjelleren». Den ble ikke besøkt av undertegnede, men det ble kiosken før vi fant plass på tribunen. Det er noen meter opp til første benkerad, hvis prinsipp kan minne om Vålerenga Stadion. Der kunne vi slå oss ned på hvert vårt plastsete på en tribune som var forholdsvis «dyp» og ga med det et flott overblikk fra bilderunden på bakerste rad, og vi fant også etter hvert en plass litt unna høyttalerne som duret på med scoringsmusikk som om de aldri skulle score mål igjen.

Kunstgresset har også funnet veien til Tyskland, men det får ikke hjelpe når jeg nå skulle huke av land nummer 19 med fotball. Blogginnlegget blir jo litt amputert når det går en måned etter kamp, men det er sånn det kan bli i dette småbarnslivet. Det sto 1-2 til pause, da jeg oppsøkte kiosken på ny. Vi takket for tak over tribunen i dag, da det etter hvert bøttet bra ned over anlegget i Hamburg.

For å gjøre en lang historie kort, snudde hjemmelaget kampen til hele 6-2 i løpet av 2. omgang. Da bar det tilbake til bilen i duskregnet og vi håpet i det lengste på at junior tok seg en lur på vei tilbake til hotellet. Turen første kamp var historie, og med fasit i hånd skulle jeg også klare å lure inn enda en kamp i Tyskland.

For flere bilder fra Stadion Hoheluft og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

SC Victoria Hamburg 6 - 2 TuS Osdorf

Målscorere

1-0 Gerrit A. Pressel 15'
1-1 Mats Lahrtz 19'
1-2 Incheol Choi 41'
2-2 Yannick Siemsen 53'
3-2 Gerrit A. Pressel 56'
4-2 Yannick Siemsen 65'
5-2 Nick A. Scharkowski 73'
6-2 Nick A. Scharkowski 89'


Turnering: Oberliga Hamburg (nivå 5)

Tilskuere: 90

Dato: 14.10.2022

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *