Rolvsrud Stadion

Tiden var kommet for å besøke barndomsklubben til selveste John Carew.

Jeg hadde igjen anledning til å se fotball fra sidelinjen, og denne søndagen falt valget på Lørenskog IF, som kanskje er best kjent for å ha fostret landslagsspiss John Carew.

Selv om klubben kjenner sin historie, og således har Carews drakt rammet inn i klubbhuset, var vi i dag langt unna både Champions League-finaler og play off-kamper til EM og VM. Men 3. divisjon skal man som kjent ikke kimse av, og det var nettopp det om lag 80 skuelystne var samlet om på Rolvsrud Stadion denne solfylte augustdagen.

Tabelljumo FK Senja hadde tatt den lange turen fra Troms, med håp om å stikke kjepper i hjulene for et opprykksjagende hjemmelag. Kanskje hadde de 1-5-tapet friskt i minne fra tidligere i sesongen, og var nå klar for å ta igjen.

Om ikke annet klarte de å sette en liten støkk i Lørenskog da Thomas Søren Whalen sendte gjestene i føringen etter fem minutters spill. Vertene styrte mye av spillet, men de måtte vente helt til det 41. spilleminutt med å få utlikningen fra straffemerket. Daniel Gullteig rakk å sende vertene i føringen før pause også, og da var jeg klar for en tur til kiosken.

Rolvsrud Stadion domineres av den betongtribune under åpen himmel, som strekker seg langs den ene langsiden. Midt på tribunen er det snekret en slags plattform der presse og annet fintfolk har panoramautsikt over begivenhetene. Bak det ene målet er klubbhuset, med blant annet toaletter og kiosk, som jeg nå oppsøkte i pausen. Noe så eksklusivt som en papirbillett fikk jeg for øvrig også med på kjøpet da jeg betalte meg inn med kr. 100,-, og det er jo et soleklart pluss i margen for min del.

Lørenskog fortsatte der de slapp før pausen. Senja kjemper bra, men da Soran Ostadi økte til 3-1 etter 69 minutter måtte gjestene satse alt for å få med seg noe hjem til Nord-Norge. Det har en tendens til å bikke feil vei noen ganger, og det gjorde det også her. De siste 10 minuttene måtte Senja-keeper Simen Øigarden hente ut ytterligere tre baller fra nettet, og dermed endte det med, kanskje noe flatterende, 6-1 til slutt.

Jeg hadde uansett vært vitne til en målrik og fartsfylt fotballkamp, og kunne med et smil om munnen sette meg tilbake i bilen og guffe på med kaldluft på vei tilbake til Moss.

For flere bilder fra Rolvsrud Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Lørenskog IF 6 - 1 FK Senja

Målscorere

0-1 Thomas Søren Whalen 5'
1-1 Zirak Ahmed 41' (str)
2-1 Daniel Gullteig 45'
3-1 Soran Ostadi 69'
4-1 Artan Xhaferi 82'
5-1 Zirak Ahmed 88'
6-1 Christopher Kjensteberg 90'


Turnering: 3, divisjon, avdeling 6

Tilskuere: 80

Dato: 14.8.2022

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *