Nordkisa Stadion

Det var duket for familieutflukt denne torsdagen, da jeg endelig skulle besøke Nordkisa Stadion.

En utflukt hang egentlig i en tynn tråd denne dagen, men når man blir desperat nok så kommer ideene også. Jeg var bare halvveis ut i arbeidsdagen, men under lunsjen oppe med min kone hadde jeg et godt forslag til tur, om jeg må si det selv.

Min kone er glad i shopping. Så da hun hadde tygd litt på ideen, satte vi oss i bilen i retning Ullensaker. Der skulle jeg slippe fruen av på Jessheim Storsenter, mens jeg skulle ta med meg poden til Nordkisa Stadion og 4. divisjonskampen Hauerseter SK v Sørumsand IF.

Denne banen har jeg hatt lyst til å besøke en stund, og det er utelukkende på grunn av den flotte tretribunen med fire i overkant høye trinn. Denne lekkerbisken strekker seg langs hele den ene langsiden. Et tak med god rekkevidde for vær og vind og er også påspandert, i tillegg til vegg i bakkant av tribunen, så her er det få, om noen, gode grunner til å stå over kamp i 4. divisjon, Akershus. På samme langside finnes også et klubbhus med kiosk, og etter å ha karret både vogn, stellebag og meg selv innenfor portene, strenet jeg dit etter å ha betalt meg inn med kr. 80,-.

Minsten sov fremdeles i bilstolen sin etter kjøreturen, og da så jeg mitt snitt til å ta meg en cola i det som nærmest er som tropevarme å regne om dagen, i tillegg til å knipse noen bilder slik at det var gjort unna til han i vogna våkna.

Det gjorde han faktisk ikke før halvveis ut i 1. omgang. Ingen av lagene hadde satt ballen i mål ennå da, men dommeren hadde fått høre gjentatte ganger fra tribunen hvor elendig han var i det vervet han hadde påtatt seg. Slik har det jo blitt, men det var nok ikke bare trioen i gult og sort sin feil at det sto 0-0 til pause. Da måtte jeg stille med mat på flaske, og da det var unnagjort kom lagene tilbake på kunstgresset i et forsøk på å sette ballen i mål.

Det var det til slutt bare Hauerseters nummer 7, Kim-Andr´é Brenna, som klarte denne kvelden. Til gjengjeld klarte han det to ganger. Sørumsand fikk ikke med seg noe trøstemål på veien hjem, men de fikk rødt kort og karantene på Egzon Statovci, og dermed ble det en stusselig aften for gjestene. At de vant det motsatte oppgjøret 6-1 i serieåpningen er kanskje en fattig trøst, selv om dagens nederlag gjorde at Hauerseter passerte dem på tabellen. Noe opprykk er det nok ikke snakk om uansett, til det ser Skedsmo og Gjelleråsen 2 for sterke ut.

Jeg fikk pakket sammen sakene, som er overraskende mye til en liten kropp, og fant en kone med fulle handleposer utenfor Jessheim Storsenter. En bagett fra Subway hadde hun også tatt med, og den skulle det vise seg at vi fikk bruk for på returen. Junior er glad i å kjøre bil, men da vi kom til Mortensrud var han rett og slett ferdig med det. Det ble starten på en personlig bestenotering for undertegnende med stopp på nevnte Mortensrud, Ås, Vestby og Storebaug, før jeg rett og slett ruslet hjem derfra for å roe nerva til en fortvilet fem måneder gammel banehopper.

Endelig hjemme, dog noe senere enn planlagt, men vi er nok snart på tur igjen. Før det skal jeg få besøke Tveter IL i Sarpsborg kommune alene førstkommende lørdag, som vil være siste brikke i puslespillet som heter Østfold Fotballkrets. Da vil rett og slett alle seniorlag i kretsen (på herresiden) være besøkt, og det må være lov å si at det blir litt stas.

For flere bilder fra Nordkisa Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Hauerseter SK 2 - 0 Sørumsand IF

Målscorere

1-0 Kim-André Brenna 66'
2-0 Kim André Brenna 89'


Turnering: 4. divisjon, Akershus

Tilskuere: 55

Dato: 23.6.2022

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *