Sandbekken Idrettsplass

Dagens utflukt ble norske bane nummer 250 på banehopperlista.

Denne flotte onsdagen skulle kone og sønn bli med min svigermor på hytta. Mens hun er i mammapermisjon må jeg holdene hjulene i gang på hjemmekontor for anledningen, og hadde med det en fin anledning til å få unna litt med tomt hus.

Da arbeidsdagen tikket mot slutten var det fremdeles dårlig med selskap i huset, og da måtte jeg bare slå på tråden for å høre om planene utover ettermiddagen. Enden på visa der ble at den lille familien min tok en mellomlanding hos svigers, og da så jeg mitt snitt til å banehoppe denne kvelden med tidlig avspark i 5. divisjon, Akershus.

Sandbekken Idrettsplass var destinasjon for kvelden, som skulle hus både Løvenstad FK v Bjerke IL og en påfølgende kamp med sen kampstart. Jeg hadde valgt meg ut den første i rekka, og det var da også litt ekstra stas å se «riktig» hjemmelag.

Riktig hjemmelag er altså Løvenstad FK, en klubb som jeg umiddelbart forbinder med trenerprofilen Tom Nordlie, som var innom klubben i sin spede begynnelse som fotballtrener. Det var ingen Tom Nordlie på plass denne kvelden, men da jeg parkerte utenfor klubbhuset, hvis fasade bar klubbens emblem og pynt i anledning årets 50-årsjubileum, med 10-15 minutter til kampstart var det til gjengjeld både betjent kiosk og et bord med salg av supporterutstyr. Slett ikke verst til å være på nivå 6 i pyramiden.

Nevnte klubbhus med kiosk, garderober og sikkert mer til møtte meg først. Derfra sparte jeg forbi kunstgressbanen for de som ennå ikke spiller 11-er, før jeg tok plass ved hovedbanen. Det kunne jeg gjøre på anleggets provisoriske tribune, kledd i røde og blå seter, som er plassert omtrent midt på den ene langsiden. På motsatt langside var laglederbenkene plassert, og utenom det er det ikke andre fasiliteter på Sandbekken enn flotte omgivelser.

Jeg måtte som vanlig begynne kampen med min bilderunde. I løpet av den runden rundt banen rakk Leutrim Hasani å gjøre både 1-0 og 2-0, det andre for øvrig etter en flott kontring, og Peder Loholt Kristiansen økte til 3-0 før kvarteret var spilt. Da jeg tok plass på tribunen lurte jeg mest på hvor stygt dette skulle bli for Bjerke IL, men, skal vi si heldigvis, rant ikke målene inn i like stort grad kampen gjennom.

Bjerke IL tente faktisk et lite håp med Julian Jappée Kristiansens 3-1-scoring 10 minutter før pause. Mens gjestene la planen for å komme tilbake, benyttet jeg pausen til et besøk i kiosken for å finne meg noe varmt å drikke på som for en gangs skyld ikke inneholdt koffein. I 2. omgang svinnet håpet hen for gjestene da Serkan Catagøl økte til 4-1 etter snaue timen, og det skulle også bli sluttresultatet.

Da var det bare for meg å vende tilbake til Moss. En rask stopp på Shell måtte til for å spe på med unødvendig dyr diesel, men til gjengjeldt sterkt rabattert kaffe på min årlige avtale der, og med det gikk turen smertefritt med godt selskap fra podkast på anlegget. Enda en flott fotballtur var ved veis ende.

For flere bilder fra Sandbekken Idrettsplass og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Løvenstad FK 4 - 1 Bjerke IL

Målscorere

1-0 Leutrim Hasani 6'
2-0 Leutrim Hasani 8'
3-0 Peder Loholt Kristiansen 14'
3-1 Julian Jappée Henriksen 35'
4-1 Serkan Catagøl 59'


Turnering: 5. divisjon, Akershus

Tilskuere: 30

Dato: 15.6.2022

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

2 kommentars på “Sandbekken Idrettsplass

 • 17. juni 2022 i 01:14
  Permalink

  Det var 89 Tom Nordlie trente Løvenstad, hadde han som trener der og i Strømmen.
  De 2 siste målscorere må byttes om, Serkan spiller på Løvenstad og Henriksen på Bjerke.

  Svar
  • 17. juni 2022 i 09:16
   Permalink

   Takk for tilbakemelding!
   Ser jeg har blandet kortene på målscorere her, det skal jeg få rettet opp i.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *