Tomterbanen

Hobøl IL innbød til fest da gressbanen skulle innvies for sesongen. Det måtte jeg få med meg.

For de som måtte være noe i nærheten av faste lesere av dette spetakkelet, vet at min kone og jeg ble foreldre for første gang i slutten av januar. Det har naturlig nok hatt innvirkning på noe så lite viktig, men akk så trivelig, som banehopping rundt i distriktet. Denne onsdag hadde derimot kone og sønn planer sammen, og da var jeg snar med å sjekke terminlistene.

Jeg hadde ikke hele kvelden på meg, men det ble elegant løst da Hobøl altså skulle flytte fra kunstgresset oppe i veien, til den rålekre gressbanen som lå meget idyllisk til. Tidligere i vinter hadde jeg besøkt nevnte kunstgressbane sammen med min etter hvert nokså faste «partner in crime» Anders, og det var da også litt nostalgisk å svinge fordi banen der jeg så fin første kamp etter at jeg hadde blitt far.

Denne gangen var det hverken vinter og kaldt, treningskamp eller kunstgress som underlag, men Hobøl IL og Mysen IL 2/HIL som skulle gjøre opp om poengene i 7. divisjon, avdeling 2, på en strøken gressmatte. Banen ligger nærmest nede i et stort søkk sett fra parkeringsplassen, så jeg ble stående der oppe en god stund med fugleperspektiv over begivenhetene, mens jeg avsluttet en hyggelig telefonsamtale med en gammel kamerat.

Gressbanen er omgitt av mye skog og en knaus tilknyttet en høyde dekket av gress, som fører opp til nevnte parkeringsplass. På det lille fjellet hadde supportergruppen til Hobøl tatt plass, med unge gutter, som jeg mistenker har tilknytning til klubbens aldersbestemte lag, som holdt det gående gjennom hele kampen. De fleste heiet ikledd Hobøls røde drakter, ispedd noen luringer i røde drakter tilhørende diverse engelske topplag som kanskje lurte de som ikke hadde det mest trente fotball-øyet. En solid hoppbakke var også med på å gi banen en flott ramme, og med rundt 75 skuelystne på plass kunne Rahand Bazaz blåste i gang oppgjøret.

Gutta på haugen fikk noe å juble for allerede etter 18 minutter, da Halvar Christian Vikse var sikker fra straffemerket, men gjestenes Christen Caspersen Rakstad stilnet jubelropene allerede minuttet etter. Herfra skulle det meste dreie seg om vertene, men det sto «bare» 2-1 til hvilen etter at Tore Dybdahl hadde sendt de rødkledde tilbake i ledelsen, og jeg hadde slått meg ned med banehopper Tom Børkeeiet for en trivelig prat gjennom siste halvdel av kampen.

Pausen ble brukt til å forsikre oss om at kiosken var stengt for anledningen, og med det var vi klare for en 2. omgang som skulle vise seg å bli en real målfest. Det er alltid stas med kjentfolk på banen, så jeg applauderte litt ekstra da min kamerat fra ungdomsårene, Joakim Røed, satte sitt første og Hobøls tredje for kvelden. Få minutter senere viste samme Røed at kunstene han vartet opp med for både 10 og 15 år siden ikke var en blaff, da han ble vertenes første tomålsscorer.

Målene fortsatte å renne inn mens Tom og jeg holdt en hyggelig prat gående. Mot slutten måtte jeg takke banehopperen for kampen og komme meg bokstavelig talt ned til banen, der jeg skulle si hei til nr. 25 på Hobøl før jeg vendte hjem. Som et verdig punktum fullførte Joakim sitt hat-trick rett før slutt og fastsatte sluttresultatet til hele 8-1, så det var en smørblid kar med matchballen under armen jeg møtte på gresset etter kampslutt. Vi rakk å ta igjen litt av det tapte før supporterklubben skulle ha sin del av dagens store helt, og med det kunne jeg like gjerne vende nesa tilbake til Moss.

For flere bilder fra Tomterbanen og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Hobøl IL 8 - 1 Mysen IL 2/HIL

Målscorere

1-0 Halvar Christian Vikse 18' (str)
1-1 Christer Caspersen Rakstad 19'
2-1 Tore Dybdahl 31'
3-1 Joakim Røed 61'
4-1 Joakim Røed 63'
5-1 Halvar Christian Vikse 64'
6-1 Alexander Stephensen Hjemmen 66'
7-1 Jan Roger Johnsen 70'
8-1 Joakim Røed 89'


Turnering: 7. divisjon, avdeling 2, Østfold

Tilskuere: 75

Dato: 8.6.2022

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *