Skedsmo Stadion

Jeg hadde noen timer i eget selskap denne lørdagen, og de skulle brukes i 4. divisjon, Akershus.

For en tid tilbake hadde kona annonsert at hun skulle i en såkalt babyshower denne lørdagen. Ikke bare det, men hun skulle også ha med seg husets siste tilskudd. Så jeg «kunne dra på en kamp hvis jeg ville det», som hun formulerte det så godt, og jeg lot meg selvsagt ikke be to ganger.

Uten at det egentlig var planen i fjor, endte jeg opp meg å ta et lite byks i 4. divisjon, Akershus. Denne lørdagen så skulle jeg pynte ytterligere på den statistikken, da jeg hadde blinket meg ut oppgjøret Skedsmo FK v Hauerseter SK Nordkisa, med perfekt timet avspark kl. 15.15.

Den lille timen i eget selskap til Romerike gikk smertefritt, med selskap fra en kopp kaffe og en podkast på anlegget. Himmelen hadde åpnet seg litt da jeg parkerte på samme parkeringsplass som da jeg var her på en bomtur for en vinter eller to siden, da jeg skulle overvære en treningskamp som det åpenbart aldri ble noe av.

Den bomturen var glemt nå, og jeg steg ut i duskregnet med godt mot, klar for å huke av enda en bane på lista. Skedsmo var serieleder før kampen, og måtte tåle å bære favorittstempelet hjemme mot Hauerseter som kjempet i nedre sjiktet med 10 poeng etter 11 kamper og tre poeng klaring ned til jumboen Aurskog-Høland FK.

Regnet økte på da dommer Martin Stokke fra Raumnes & Årnes blåste i gang oppgjøret, og jeg så mitt snitt til å gjøre unna bilderunden de første minuttene før det bøttet ned ytterligere.

Sammen med en håndfull andre fant jeg etter hvert ly under taket ved inngangspartiet av garderobebygget. Her var det også åpen kiosk for anledningen, med det som skulle vise seg å være et imponerende utvalg. På motsatt langside hadde noen få trosset vær og vind, og tatt plass på den lille opphøyde gressvollen som strekker seg langs hele langsiden der laglederbenker og lystavle også er plassert. Noen garva breddefotballentusiaster hadde sågar slått seg til ro på den lille provisoriske tribunen med røde seter, også den under åpen himmel, og så ut til å stå fast (eller rettere sagt sitte fast) på prinsippene selv om de mørke skyene virkelig gjorde fra seg.

Ellers er det nokså enkle forhold på Skedsmo Stadion, som også har gjort plass til en 9-er-bane bak det ene målet i tillegg til en ishall som innbød til helårsdrift av aktiviteter på området.

Serieleder Skedsmo festet egentlig aldri helt det grepet jeg så for meg, og det sto faktisk 0-0 da lagene var halvveis. Da lot jeg kiosken servere meg lunsj, mens trenerne kom med noen velvalgte ord til sine disipler. Noe så sjeldent som en solbærtoddy ble det også etter hvert, som jeg kunne varme meg på etter den solide regnskuren fra 1. omgang som nå var byttet ut med sol og blå himmel.

I kampens 65. minutt ble gjestenes Kim-André Brenna kampens første målscorer, og da Karsten Rognerud doblet Hauerseters ledelse syv minutter senere var serielederen i trøbbel på eget kunstgress. De ga det et ærlig forsøk, men gjestene holdt unna og innkasserte med det en råsterk borteseier. Jeg fant veien tilbake til bilen og etter at både den og jeg fikk flytende påfyll på en Shell-stasjon, bar det tilbake til Moss etter en flott fotballtur.

For flere bilder fra Skedsmo Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Skedsmo FK 0 - 2 Hauerseter SK Nordkisa

Målscorere

0-1 Kim-André Brenna 65'
0-2 Karsten Rognerud 72'


Turnering: 4. divisjon, Akershus

Tilskuere: 25

Dato: 11.6.2022

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *