Konnerud Idrettspark

Etter jubileet i Molde sist, startet veien mot 400 baner på kjente trakter.

Kristi himmelfartsdag landet også i år, ikke veldig overraskende, på en torsdag som er markert med rødt i kalenderen. Den anledningen skulle jeg og min lille familie bruke til å besøke min side av familien i Drammen. Jeg hadde i utgangspunktet ikke planer om å få med meg fotballkamp denne dagen, men det skulle raskt vise seg å bli endringer i de planene.

Jeg har en 10 år yngre bror som heller ikke går av veien for å se litt fotball fra tribuneplass, eventuelt en sidelinje. Kort fortalt endte vi opp med å planlegge en tur til tettstedet Konnerud i Drammen, for oppgjøret Konnerud IL v Huringen IF i 4. divisjon, Buskerud.

Det skulle vi også få til, og etter å ha hjulpet pappa med å tømme verandaen for gamle fliser, duret vi opp Konnerud-bakkene og var på plass til kamp noen få minutter før dommeren blåste i gang oppgjøret fem minutter over annonsert kampstart.

Her har mitt eneste favorittlag innen fotballen, Strømsgodset, spilt cupkamp i sin tid, men den gang var jeg forhindret fra å komme. Siden den gang har Konnerud med flere anledninger vært både nærme og en naturlig bane å huke av, men det har altså ikke blitt slik før denne dagen.

Det var altså 4. divisjon, Buskerud, på menyen i dag. To lag omtrent midt på tabellen skulle gjøre opp om poengene, men det så ikke slik ut den første timen på Konnerud i dag. Vertene i sine karakteristiske røde trøyer rullet over gjestene fra Hurumlandet, og var foran med 3-0 allerede etter 20 minutter spill. Angrepene og målene var lekre også, så det var en flott torsdagskveld i solskinnet.

Mens vi fulgte med på finessene ute på kunstgresset, fant min bror og jeg en løpsk ball og viste hverandre hvilke triks vi hadde i ermet etter tilbakelagte fotballkarrierer. Klokken tikket mot pause, og da ringte jeg en lokal kebabsjappe rett borti gata, det vi hadde bestemt oss for å hente noe kampmat i pausen, så vi gjorde virkelig en helaften ut av anledningen.

Dagens kamp ble avholdt på en av kunstgressbanene ved siden av hovedbanen, som samlet utgjør Konnerud Idrettspark. Ved banen som heter Konnerud Stadion er det en liten hjemmesnekret tretribune, mens det ved kunstgressbanen der vi så kamp er det en opphøyd gressvoll og noen benker som utgjør fasilitetene sammen med det høyreiste klubbhuset med kiosk som for anledningen var stengt. Ellers er det ikke all verden å skrive hjem om hva gjelder fasiliteter på Konnerud Idrettspark, som jeg foreløpig bruker som navn på banebesøket, men den gjør jo nytten og vel så et på nivå 5.

Vi kom tidsnok tilbake fra kebabsjappa, og utover 2. omgang fortsatte målene å renne inn. Både Daniel Bjørge Jørgensen, Simen Ruud og Mohamed Abdullahi Mohamed fant nettmaskene for vertene i løpet av de første 10 minuttene, og dermed viste måltavla hele 6-0 ette 55 minutter.

Da tisket og hvisket vi om det kunne bli tosifret, men før vi rakk å konkludere var det Huringen sin tur til å vise seg frem. Tre mål var en imponerende start på opphentingen, men med det utgangspunktet de hadde var det egentlig tilnærmet håpløst. Men 6-3 er god underholdning for de skuelystne, og vi kunne med det traske blide og fornøyde tilbake til bilen.

Enda en fin kveld med fotball var det, og etter at jeg besøkte bane nummer 300 i Molde sist, var nå ferden mot 400 i gang, selv om det nok er et stykke frem i tid.

For flere bilder fra Konnerud Idrettspark og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Konnerud IL 6 - 3 Huringen IF

Målscorere

1-0 Mathias Deinboll Moldjord 10'
2-0 Mohamed Adbullahi Mohamed 13'
3-0 Simen Christoffer Borge 20'
4-0 Daniel Bjørge Jørgensen 49'
5-0 Simen Ruud 52'
6-0 Mohamed Abdullahi Mohamed 55'
6-1 Tony Egon Rørvik Johannesson 60'
6-2 Nicolai Bjørn Stokker 81'
6-3 Herman Lennestad 84'


Turnering: 4. divisjon, Buskerud

Tilskuere: 20

Dato: 26.5.2022

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *