Storebrand Stadion

Ny komplett liga, og én bane igjen før hele Østfold fotballkrets er besøkt.

Det var endelig tid for banehopping igjen, og som nybakt småbarnsfar er det nærmest som en merkedag å regne. At det går over en måned mellom nye banebesøk er ikke hverdagskost, men det må nok bli dietten en god stund fremover selv om den nye sjefen i huset har passert tre måneder.

Men akkurat denne banen og et par til har jeg tigget meg til. Fruen hadde foreslått et besøk til sine foreldre denne kvelden, så etter at jeg ble med på middag og litt sosialt der hadde jeg altså fått grønt lys til å vende nesa mot Ås, som tilhører fotballkretsen i Østfold selv om plassen geografisk ligger i gamle Akershus fylke. 

Der skulle jeg overvære 6. divisjonsoppgjøret NMBUI v Ørje IL på Storebrand Stadion. Hjemmelagets klubbnavn er forkortelse for Norges miljø- og biovitenskapelige universitets idrettslag, og er naturlig nok knyttet til universitetet med samme navn. Kanskje har de også blitt inspirert av Ranheim IL fra Trondheim da de tegnet logoen som er mistenkelig lik. 

Vi befinner oss noen langpasninger unna Ås Stadion og Ås IL. Det som gjorde dette oppgjøret interessant for undertegnede er at NMBUI ikke bruker nevnte anlegg, men har en forholdsvis enkel naturgressbane(!) i bakgården til studieplassen. Egentlig hadde jeg peilet meg inn på et besøk her i fjor høst, men da de søkte ly hos nettopp Ås IL, sannsynligvis for å spille på kunstgress på senhøsten, måtte jeg smøre meg med et halvt års tålmodighet. 

Å kalle det Storebrand Stadion er en raus bruk at begrepet «stadion». Jeg ble møtt med en enkelt gressbane uten noen form for fasiliteter. Det er løpebane rundt banen, og det er også noen kvadrat med gress som omkranser begivenhetene på en måte som gir en liten følelse av en ramme rundt banen hvis man legger godviljen til, selv om det ikke er avgrenset på noen måte. 

Jeg ankom Storebrand Stadion så jeg hørte fløytesignalet da jeg gikk ut av bilen. Ved hjelp av et skilt mistenkte jeg at jeg nå sto på en plass jeg strengt tatt ikke hadde lov til, og valgte derfor å bytte parkeringsplass mens spillerne kom ordentlig i gang. Mer enn et par minutter var jeg ikke borte, men da hadde faktisk Magnus Leander Grindebakken Ruud rukket å sende gjestene fra Marker kommune i føringen. 

Kampstart var så sent som kl. 20, så jeg prioriterte bilderunden tidlig. Podkast på ett øre måtte jeg også unne meg, nå som jeg endelig hadde et par timer alenetid. Jeg telte meg frem til 32 tilskuere der jeg sto mutters alene på den ene langsiden, men med både mosjonister og studenter som kom og gikk, spørs det hvor presist det tallet er. Stort mer skjedde ikke i første omgang, og da satte jeg meg like gjerne noen minutter i bilen for å skryte av hvor jeg var hen på sosiale medier. 

Til 2. omgang var jeg på plass da dommeren startet spillet. Så jeg fikk med meg at både Christopher Alexander Sjøberg og Abdikadir Beileh Hassan økte ledelsen til de rød- og grønnstripete gjestene. På 0-3 med 25 minutter igjen å spille virket kampen avgjort, men studentene skulle faktisk by på kamp likevel.

Torstein Johan Koppen satte inn det som virket å bare være et trøstemål etter 86 minutter, men da Hermann Kruger ekspederte 2-3 ble det fullt trøkk mot slutten. Da vi passerte 90 minutter fant dessuten banemesteren det for godt til å sku på flomlyset, slik at jeg ble skikkelig «kveldskamp-stemning» på slutten. Det hjalp ikke NMBUI frem til en solid opphenting, og dermed kunne Ørje rydde plass til tre poeng i bagasjen tilbake til grensekommunen. 

Med det var 6. divisjon, avdeling 1, Østfold, fullført for min del. Nå mangler jeg faktisk bare å besøkte nyervervelsen Tveter IL før jeg har besøk alle klubbene med seniorlag i Østfold fotballkrets. Det skal jeg komme i mål med i løpet av sesongen, men først skal jeg besøke Træff i Molde for å fullføre de tre øverste divisjonene på herresiden i norsk fotball. 

Men før det igjen vendte jeg snuta tilbake til jobben som bleieskiftarbeider, som Øystein Sunde så vakkert formulerte det en gang. En flott og etterlengtet fotballtur hadde det vært, og forhåpentligvis blir det flere slike fremover.

For flere bilder fra Storebrand Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paaborebane.

NMBUI 2 - 3 Ørje IL

Målscorere

0-1 Magnus Leander Grindebakken Ruud 1'
0-2 Christopher Alexander Sjøberg 55'
0-3 Abdikadir Beileh Hassan 65'
1-3 Torstein Johan Koppen 86'
2-3 Hermann Kruger 88'


Turnering: 6. divisjon, avdeling 1, Østfold

Tilskuere: 32

Dato: 10.5.2022

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *