Tunebanen (Øvre)

Det var klart for min første kamp i årets utgave av OBOS-cupen i Østfold.

Min kone og jeg har fremdeles base på Kalnes sykehus etter at arvingen vår bestemte seg for å ankomme verden syv uker før avtalt tid. Som en følge av det, var jeg allerede forberedt på en noe amputert 2022-sesong. Det er for så vidt en liten pris å betale, men jeg hadde budsjettert med en del kamper i pre-season, som vi sier på godt norsk. Derfor er det veldig hyggelig av min kone å la meg ta noen kamper i nærheten når brakkesyken trenger seg på.

Om det er uke eller helg spiller lite rolle i vår situasjon, men at vi nå var kommet til lørdag betød muligheter for en utflukt på dagtid. Da Lise og minstemann begge tok seg en lur midt på dagen, fikk jeg grønt lys til å besøke Tunebanen, fem minutter kjøretur fra Kalnes.

Her skulle 6. divisjonslaget Tune IL og nyervervelsen i årets 7. divisjon, Tveter IL, måle krefter i OBOS-cup som det heter, som enkelt kan beskrives som en cup for breddeklubbene før seriespillet setter i gang. Nevnte kamphaner utgjorde sammen med Badebyen Drøbak og Skogstrand avdeling 2 i årets cup. Dagens verter trengte bare poeng hjemme mot tabelljumboen for å vinne gruppa, og kunne så ledes gjøre rent bord med seier. Det skulle vise seg å sitte lenger inn enn kanskje antatt, men mer om det siden.

Tunebanen har jeg besøkt ved et par anledninger tidligere. Derfor avtalte jeg med kona at jeg dro opp for å se 1. omgang og få meg litt luft, og deretter komme tilbake til neste måltid for minsten. Da jeg ankom Tunebanen derimot, kunne jeg ikke unngå å legge merke til at dagens kamp skulle gå på banen vis-à-vis den banen på anlegget jeg tidligere har besøkt, og da er vi igjen tilbake til groundhoppingens store kontrovers, i mangel av et mindre dramatisk ord på det.

De fleste som holder på med dette bruker appen Futbology for å registrere kamper og nye baner. Der ligger det inne noen anlegg med to (eller flere) baner på det man gjerne betrakter som samme anlegg, mens andre plasser er bare hovedbanen med. Personlig synes jeg det blir litt tilfeldig hva som er med og ikke, og har i lys av det bestemt meg for en slags «alt eller ingenting»-variant der jeg rett og slett registrer alt av nye baner som nye banebesøk. Som en konsekvens av det blir det jo to banebesøk på Tunebanen, som også skurrer litt hos meg, men i mangel av andre konsekvente måter å sette grensa på, har jeg landet på dette.

Dette visste SK-en i Sarpsborg 08, Trond Sæterøy, å bringe til torgs da han med et smil om munnen gratulerte meg med ny bane, da han kom bort til meg noen minutter ut i kampen. Vi ble stående i hyggelig passiar i solskinnet gjennom hele kampen. Tunebanen (i sin helhet) er et anlegg bestående av to enkle kunstgressbaner. Den vi så kamp på nå har tidligere vært skikkelig gressbane. På fotball.no er denne registrert som «Tunebanen Ny», som jeg også har valgt å kalle den her. Trond, som har gått på skole på samme plass, kunne fortelle meg at dette slett ikke var den nyeste av de to, men det får være inntil videre. Eller er det et klubbhus som dominerer anlegger, selv om kiosk og den slags var stengt for anledningen.

Tveter åpnet best i form av Emil Almes ledermål etter 25 minutter. Det skulle stå seg til pause, og da ringte jeg til Kalnes for å be om en time ekstra på tur, for å kunne registrere fullverdig banebesøk. Det gikk smertefritt, og da kunne Trond og jeg få med oss snuoperasjonen til Tune. 1-1 satte Gideon Nkubito sikkert fra straffemerket etter 68 minutter, før Sander Heiberg Skaar sørger for 2-1 og full pott i årets OBOS-cup, avdeling 2, etter 70 minutter. Og med det takket jeg dagens selskap for kampen og returnerte til Kalnes.

For flere bilder fra Tunebanen Ny og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Tune IL 2 - 1 Tveter IL

Målscorere

0-1 Emil Alme 25'
1-1 Gideon Nkubito 68' (str)
2-1 Sander Heiberg Skaar 70'


Turnering: OBOS-cup, avdeling 2

Tilskuere: 10

Dato: 5.3.2022

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *