Ryda Fotbollshall (Sverige)

I år måtte jeg til Sverige for å huke av den første nye banen.

Det nye året hadde blitt tre uker gammelt, og da var det på høy tid å se litt fotball igjen. Og kanskje er det et lite hint om lysere fremtidsutsikter hva gjelder reiser, da Anders og jeg, tross «tiden vi lever i» som det heter, krysset grensen over til Sverige for å bivåne årets førte fotballkamp.

Fra og med denne fredagen var det igjen litt mindre styr for Ola Nordmann å besøke söta bror, og da passet det usedvanlig godt at Norrby IF og BK Häcken skulle møtes til en treningskamp i innendørshallen i Borås. Vi var rutinerte nok til å bruke «gamlebrua» for å unngå kø på denne «åpningsdagen», men selv der sto den svenske polisen for å godkjenne det jeg mener er et noe problematisk «coronapass» før turen endelig var skikkelig i gang.

Dagens kompanjong er aldri vond å be for en trivelig fotballprat. Det kombinert med en stopp på den kulinariske hamburgerrestauranten Max på oss, og noen liter diesel på tanken for racerbilen, gikk den om lag tre timer lange kjøreturen som smurt. En liten bomtur innom nabolaget på andre siden av elven Viskan ble det også, men etter at Google Maps var ferdig med å drive gjøn med oss, parkerte vi utenfor Ryda Fotbollshall med en liten halvtime klaring til kampstart.

Det gjorde for øvrig spillerbussen til BK Häcken også, med trener Per-Mathias Høgmo i spissen. Mistankene våre om at det var lovlig sent fikk vi også bekreftet da kampstart med flyttet noen minutter, slik at gjestene i gult og svart fikk anledning til å varme opp skikkelig. Mens de gjorde det, betalte vi oss inn med 50 svenske riksdaler og et godkjent «coronapass». Resten av de svenske kontantene ble igjen i kiosken på vei inn, og da var jeg endelig klar for å huke av den første nye banen i 2022.

Ryda Fotbollshall er, som navnet tilsier, en innendørs fotballbane. Den sto ferdig så sent som i 2019, og har, etter et par kilder jeg har sett, en publikumskapasitet på 800. Det kan godt stemme, for hele langsiden der vi ankom hallen er kledd med en større sittetribune. Tribunen er av typen jeg ville kalt provisorisk, men i dette tilfellet er den nok satt opp for å bli en stund. Det var hvert fall mer enn god nok plass til dagens «publik», som min reisepartner telte frem til å  være 146.

Ellers er det ikke mer fasiliteter i hallen, og det var således nokså spartanske forhold for både innbyttere og lagledere på motsatt langside. Men i fotballen er et jo det utpå banen som teller mest. Og der kom hjemmelaget i blått best i gang. Norrby fikk frispark på kanten utenfor 16-metern etter 18 minutter. Det innlegget stanget Moestafa El Kabir vakkert i mål med pannebrasken. Det skulle stå seg til pause, og da kulle halvparten av dagens duo unne seg en røykepause, mens jeg ble igjen for å oppdatere meg på den pågående sjakkturneringen i Nederland.

Magnus Carlsen var nok en gang bedre enn sin motstander til å flytte brikker på et brett, og nå skulle vi se om Høgmos menn var best til å sparke ball i nett. Det var først og fremst stas å være tilbake på en tribune igjen, men det var også moro å få servert et par nål til. Dagens mann ble gjestenes Bénie Traoré som satte ballen i nettet to ganger i løpet av de siste 45, og dermed kunne Høgmos elever forlate gymsalen med en god følelse.

Vi forlot også hallen med et smil om munnen i tussmørket, og ga oss i kast med de samme milene tilbake. Om vi er litt enkle i matveien på tur, har dårlig fantasi, eller en god blanding vites ikke, men vi endte uansett opp med en ny tur innom Max på vei hjem igjen og sa oss fornøyd med det.

På vei over grensa var det faktisk ikke én norsk politi å se, og med det kunne vi si oss førnøyde med tidsbruken ved grenseovergangene også. Etter å ha svippet dagens reisefølge hjem, ble jeg underholdt av en podkast de siste kilometerne tilbake til Moss. Årets første ne bane var et faktum, og hvis de oppførte treningskampene her hjemme ikke blir avlyst, er det ikke veldig lenge før jeg er ute på ny utflukt.

For flere bilder fra Ryda Fotbollshall og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Norrby IF 1 - 2 BK Häcken

Målscorere

1-0 Moestafa El Kabir 18'
1-1 Bénie Traoré 52'
1-2 Bénie Traoré 79'


Turnering: Treningskamp

Tilskuere: 146

Dato: 21.1.2022

Underlag: Kunstgress

Innendørs


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *