Sandermoen Kunstgress

Siste serierunde i 4. divisjon, Indre Østland, sto for dør, og det måtte jeg få med meg.

Jo nærmere vi kommer desember, jo vanskeligere blir det å finne en ny bane å føre på lista fra lavere divisjoner. Denne lørdagen hadde jeg planer om å få med meg Norge v Latvia på Ullevaal på kvelden, men takket være tidlig avspark i 4. divisjon, avdeling 2, Indre Østland, kunne jeg få med meg en ny bane først. 

Jeg hadde to-tre kamper å velge mellom. Alle var noenlunde i samme avstand hjemmefra, så det var nærmest bare å lukke øya, peke på en kamp og reise på den. Det var ikke verdens mest spennende baner og det var heller ingen lag som hadde noe å spille for. Etter å ha lagt fra meg Ottestad grunnet lengst vei tilbake til Oslo, falt valget til slutt på Sander IL v Løten FK. 

Det skulle vise seg å bli en godt valg, men først skulle jeg tilbakelegge et par timer i bil med selskap fra podkaster og kaffekoppen. Vel fremme betalte jeg kr. 50,- på vei inn på parkeringsplassen, før jeg skuffet måtte tråkke forbi hovedbanen med skikkelig gress og stille meg opp på den hjemmesnekrede tretribunen som var eneste tribune tilknyttet kunstgressbanen ved siden av. Klubbhuset med kiosk og tribuner var plassert mellom banene, så begge spilleflater må sies å være fullverdige medlemmer av anlegget selv om jeg altså foretrekker den som ikke ble brukt i dag. 

Men på tribunen sto banehopper-paret Elisabeth og Marius, sammen med deres firbeinte turkompis, som jeg stilte meg sammen med. Da ble det overraskende og hyggelig selskap gjennom kampen som i utgangspunktet ikke hadde noen betydning. Trysil var for lengst fortapt på jumboplassen som er ensbetydende med nedtrykk. Engerdal (som til slutt vant avdelingen) og Ottestad som var eneste lag med sjanse til å ta dem igjen, hadde for lengst seint ifra dagens aktører. 

Men både Sander og Løten møtte opp for å gi årets siste publikum valuta for pengene, og det kan ingen ta fra de. Det gikk så det suste gjennom hele 1. omgang, så det sto hele 3-3 da Marius og jeg gikk til kiosken for litt påfyll i pausen. 

2. omgang skulle leve opp til forventningene fra de første 45 minuttene. Kort oppsummert ble det seier til gjestene fra Løten med hele 5-6 til slutt. En verdig avslutning på sesongen ble det. Med rødt kort, to gule kort til spillere og ett gult kort til lagleder i løpet av overtiden fikk kanskje de fleste også utløp for årets siste frustrasjon, før spillerne tok hverandre i hendene og takket for både kampen og sesongen. 

Med 11 mål og hyggelig selskap blir jo en slik «ubetydelig» kamp en fin utflukt likevel, og nå gjaldt det for meg å strene til bilen for å komme frem til Ullevaal i OK tid før landskampen. Der ble det ikke 11 mål for å si det pent, så den skuffelsen lar jeg forbigå i stillhet. Jeg skulle egentlig se Nederland v Norge fra tribuneplass også, men den bestemte nederlandske myndigheter at skulle spilles nærmest bak lås og slå.

Nå gjenstår det bare for meg å sette et krys i taket, for nå er jeg faktisk à jour med bloggen på aldri så lenge. Hva som bli neste nye bane på meg nå vet jeg ikke, men det kan fort bli en treningskamp i vinter om jeg ikke får karret med utenlands i løpet av jula. Litt annen sport blir det også, men jeg har foreløpig ingen planer om å utvide denne bloggen til den slags.

For flere bilder fra Sandermoen Kunstgress og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Sander IL 5 - 6 Løten FK

Målscorere

1-0 Andreas Kværnes Branes 17'
1-1 Marius Nybakk Holt 20'
2-1 Morten Leira Saugnes 21'
2-2 Marius Nyball Holt 27' (str)
3-2 Vegard Finbråten 28'
3-3 Kristian Walaker 43'
3-4 Daniel Bekkevold 58'
4-4 Runar Nordheim 60'
4-5 Marius Nybakk Holt 65'
5-5 Johnny Huseby Trøsberget 83'
5-6 Kristian Strøm 88'


Turnering: 4. divisjon, avdeling 2, Indre Østland

Tilskuere: 50

Dato: 13.11.2021

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *