Jesperudjordet Kunstgress

Bordet lå dekket for opprykksfest i 5. divisjon i Oslo.

Oldenborg skulle denne torsdagen på besøk til Wam-Kam, med mål om å rykke opp fra 5. divisjon, avdeling 3, Oslo. Seier til serielederen ville fjerne all tvil, men om de skulle gå på en smell mot Wam-Kam, var Stovner SK 2 klare til å spolere festen.

Oldenborg hadde med seg en solid delegasjon med supportere til kampen, som ga godt med lyd fra seg og hadde med trommer og hele pakka. Jeg heiet også på Oldenborg denne kvelden, da jeg har flere kjente på laget som i dag spilte om opprykk. Det var jo i seg selv stas å ikke være vanlig nøytral tilskuer i disse breddekampene jeg til stadighet begir meg ut på, så jeg så ekstra frem til denne kvelden.

Et Oldenborg-skjerf kostet jeg også på meg fra en som solgte det, for å gi et håndtrykk til klubbkassa. Og med det var jeg klar til å heie fram kjenningene mine hos de blåkledde. Jeg hadde sett Oldenborg tidligere denne sesongen også, og jeg må si jeg ble litt overrasket da et «ferdigspilt» Wam-Kam tok ledelsen etter 16 minutter. Kanskje var Oldenborg-gutta preget av stundens alvor for fem minutter før pause doblet Lars Gunnar Hoff ledelsen til vertene og da var det rett og slett litt fare på ferde.

Det skyldes også at nevnte Stovner 2 på 2. plass møtte KFUM 3 samtidig, og den var nærmest vunnet på forhånd mot avdelingens desiderte jumbo med smultring i poengkolonnen. Med andre ord, Oldenborg måtte rett og slett vinne, og det var de smertelig klar over selv også. Så da var det bare å ønske lagene velkommen ut på kunstgresset igjen, så fikk det bare bære eller briste.

Jeg hadde for øvrig tatt plass på tretribunen langs den ene langsiden. Den hadde mange trinn og kunne i så måte romme en del tilskuere. Jeg hadde funnet meg en ståplass på toppen, mens de ivrige supporterne med trommer og kraft i stemmen hadde tatt oppstilling innenfor gjerdet som skilte spillbanen fra oss utenfor. Så ivrig var ikke jeg, men fikk til gjengjeld perfekt oversikt fra anleggets eneste tribune.

Magnus Hjortland startet opphentingen etter 53 minutter. Oldenborg styrte mye av det som skjedde på matta, og etter 65 minutter sørget Bjørnar Borre for at det ble balanse i det berømte regnskapet. Herfra så gjestene seg aldri tilbake, og det var mer eller mindre avgjort da en kjenning av meg, Amund Haaland Aano, hadde kommet inn som innbytter og takket for den tilliten med å sette 2-5. Da kunne alle som heiet på Oldenborg senke skuldrene og nyte resten av kampen. Hele 2-7 skulle det til slutt blir etter en meget solid 2. omgang.

Banestormingen var allerede godt i gang da også jeg trasket inn på kunstgressmatta for å gratulere seriemesterne. Feiringen skulle de få ha selv, så jeg fant heller veien tilbake til bilen og kan glede meg til å følge gutta i 4. divisjon neste år.

For flere bilder fra Jesperudjordet Kunstgress og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Wam-Kam FK 2 - 7 Oldenborg IS

Målscorere

1-0 Ville Lande Borring 16'
2-0 Lars Gunnar Hoff 40'
2-1 Magnus Hjortland 53'
2-2 Bjørnar Borre 65'
2-3 Magnus Hjortland 74'
2-4 Daniel Jacobsen 77'
2-5 Amund Haaland Aano 82'
2-6 Simon Rydland 84'
2-7 Markus Vik 88'


Turnering: 5. divisjon, avdeling 3, Oslo

Tilskuere: 75

Dato: 14.10.2021

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *