Stemmemyren Idrettsplass

Det ble plass til en kamp til i Bergen denne kvelden.

Høydepunktet lå definitivt bak meg, så ærlig må det være lov å være. Jeg hadde akkurat fått med meg åpningskampen på splitter nye Åsane Arena, men «mye vil ha mer» som det heter. Og det var derfor jeg strenet ut av den nye arenaen i håp om å finne en ledig drosje. Jeg hadde ikke alliert meg med en sjåfør på forhånd, men jeg antok at jeg ville finne noen i nærheten av Åsane Senter. Det fikk jeg rett i, og med omtrent 10 minutter i både kjøretid og tid til kampstart lot vi det stå til.

Jeg dro kortet for vel anvendte 205 kroner, og steg ut av drosjen i det ene hjørnet av Stemmemyren Idrettsplass. Dommeren blåste i gang oppgjøret mens jeg spaserte langs kortsiden og over til langsiden med hovedtribunen. Det er et flott anlegg, og kanskje skylder det i større grad kvinnelaget Sandvikens gode prestasjoner i Toppserien, enn herrelaget til Varegg som holder til på nivå 5.

I kveld var det sistnevnte jeg skulle se i aksjon. Jeg slo meg ned på en høyreist og flott tribune. Den var fylt med plastseter og tak over hodet. Bak selve tribunen var det et større bygg integrert. Der hadde journalister, kommentatorer og TV-folk og øvrig fintfolk anledning til å se kampen innendørs. Til gjengjeld er nevnte tribune anleggets eneste, men jeg vil tro at den stort sett gjør nytten. Ellers er det bare et lite tårn på andre siden med resultattavle og en liten speaker-bu for de som måtte sverge til «gamle-måten».

Selve kampen var det heller ikke mye å utsette på. Sindre Hitland Flaa sørget for at gjestene fra Nordhordland kunne juble først, og det kunne de igjen da Tommy Gaustad doblet ledelsen allerede etter 18 minutter spill. Markus Sunde Fossnes sørget for at ledelsen ble halvert etter 20 minutter, og i 2. omgangs første spilleminutt var lagene like langt. Etter drøye timen var gjestene foran igjen, men et straffespark med drøye 10 minutter igjen på uret skaffet nok en gang balanse i regnskapet. Det så lenge ut til å gå mot uavgjort, men kamplederen hadde et straffespark igjen på lur. Det satte gjestenes Andreas Bøe Snekkevik i mål som noe av det siste som skjedde, og da ble det en B på kupongen likevel.

Jeg tuslet til bussholdeplassen like ved for å la et billigere alternativ frakte meg til Bergen sentrum. Der navigerte jeg meg både frem til en sjappe som kunne servere meg kveldsmat og til mitt lille krypinn for natten. Det var vel verdt å bli igjen en ekstra natt i Berge for to flotte fotballkamper. Morgenen etter bar det tilbake til Østlandet og hverdagen, før nye destinasjoner snart skulle lokke meg ut på veiene igjen.

For flere bilder fra Stemmemyren Idrettsplass og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Varegg Fotball 3 - 4 Nordhordland BK

Målscorere

0-1 Sindre Hitland Flaa 6'
0-2 Tommy Gaustad 18'
1-2 Markus Sunde Fossnes 20'
2-2 Bastian Kvalvik Engeli 46'
2-3 Tommy Gaustad 65'
3-3 Markus Sunde Fossnes 79' (str)
3-4 Andreas Bøe Snekkevik 90' (str)


Turnering: 4. divisjon, avdeling 2B, Hordaland

Tilskuere: 50

Dato: 29.9.2021

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *