Åsane Arena

Det var klart for åpningskamp på Åsane Arena.

Etter at jeg kom hjem fra Göteborg-turen sent mandag kveld, hadde jeg hatt en arbeidsdag hjemmefra. Den ble brukt til å blant annet gjøre klart til ny utflukt denne onsdagen. Som jeg nevnte i forrige innlegg, sjelden har en jobbreise til Bergen passer bedre enn denne dagen. Jeg bedyrer fremdeles at denne kampen klaffet på lykke og fromme, og litt flaks må man da ha i dette gamet her.

Jeg tok et tidlig fly over til Vestlandets hovedstad og møtte på dagens selskap på Danmarks plass, som jeg blant annet skulle spille inn podkast sammen med. Etter at det jeg egentlig kom for var unnagjort, kan denne bloggen også bevege seg over på det den tar mål av seg å inneholde. Etter å ha tatt meg fra Sotra til Åsane, hadde jeg stø kurs fra bussholdeplassen til dagens kamparena.

Jeg besøkte Myrdal i 2021-sesongen, som altså gikk av med pensjon som 1. divisjonsarena etter forrige serierunde. Splitter nye Åsane Arena ligger på samme plass, bare med Vestlandshallen mellom, så det å navigere meg opp dit var en smal sak. Det har vært mange forsinkelser hva gjelder åpning av denne nye storstuen, men nå var altså dagen endelig kommer. Det ble til slutt en midtukekamp mot Sogndal som skulle få æren av å åpne anlegget.

Jeg gikk Åsane Arena i møte langs en staselig promenade. Nå er jeg i Bergen rett som det er, og har av den grunn sett at stadionet steg for steg har blitt til. Men det er alltid stas å se det ferdige resultatet, og det gjorde jeg nå da jeg endret Åsane Arena, som da også bygget som er sammenføyd med fotballarenaen, heter. Dette bygget huser både garderober for dagens lag og baner en rekke andre sporter og aktiviteter. Men inngangen til hovedtribunen på fotballstadionet var originalt nok i 2. etasje i dette bygget.

Det var selvsagt litt trengsel i gangene på en dag som dette, men jeg kom meg etter hvert inn med min forhåndskjøpte billett. I det jeg steg inn kunne jeg skryte på meg å ha fullført OBOS-ligaen for tredje gang i løpet av samme sesong, og det må jo nesten være en eller annen rekord. Det har altså latt seg gjøre på den måten at jeg manglet én bane i denne ligaen før seriestart. Tidligere i sesongen besøkte jeg Stjørdals-Blink, og dermed hadde jeg besøkt alle 16 banene. Så flyttet som kjent KFUM Oslo inn på sitt nye, midlertidige hjem på Ekeberg etter det, og dermed måtte jeg en tur dit og fullføre på nytt. Nå rakk altså Åsane å flytte i løpet av året også, og dermed har jeg fullført et hat-trick som hverken Messi eller Ronaldo kommer til å kopiere med det første. Egentlig burde jeg fått med meg en matchball hjem når jeg tenker meg om, men slik gikk det ikke.

Men tilbake til Åsane Arena. Den nye heksegryta domineres av en romslig tribune med sitteplasser og tak over, som strekker seg langs hele langsiden. «Åsane» vises med oransje seter blant de svarte. Selve tribunen starter et stykke over bakken, og kan vel til dels sammenliknes med løsningen på Vålerengas nye stadion. Det bli jo mer intimt av å trekke seteradene lenger ned mot spillebanen, men slik har de altså ikke valgt å gjøre det. Bak siste benkerad er det også nokså romslig. Noe presse får plass, og ellers er det god plass til at mange kan stå og se kamp derfra, om vaktene tillater det. På begge kortsidene er det også sittetribuner med tak over, som jeg vil beskrive som ganske standard tribuner. Kortsiden til venstre for de som sitter på hovedtribunen ser ut til å være forbeholdt bortesupportere, så der var det nokså glissent for anledningen. På motsatt langside er det faktisk ingen tribunefasiliteter, bare et bygg til kommentatorer, TV og den slags. Laglederbenkene er for ordens skyld på samme side som hovedtribunen, og underlaget er kunstgress.

Det var altså Sogndal som fikk æren av å være første motstander på Åsane Arena, som har en tilskuerkapasitet på 3300. Det var 1659 ivrige som hadde møtt opp til denne historiske kampen, om vi da ikke regner med gratispassasjerene som sniktittet fra en høyde bak kortsiden til bortefansen. Det var, som som seg hør og bør, Åsane som scoret det første målet på sin nye arena. Ryan Doghman ble spilt lekkert gjennom etter 17 minutter, vippet ballen elegant forbi Songdal-keeperen og skrev seg med det inn i historiebøkene til de oransje fra Bergen. En av Fotball-Norges mest fengende klubbsanger runget over anlegget ispedd taktfast applaus fra et halvfullt Åsane Arena.

1-0 ble stående til pause. Om jeg skal være litt kritisk var det lovlig langt til kiosken inne i bygget bak stadion, men for alt jeg vet har de planer om bedre løsninger på dette. På vei tilbake til setet mitt møtte jeg på både Mons Ivar Mjelde og Eirik Horneland, men jeg landet på at jeg får la de være i fred på en dag som denne. Sistnevnte har kanskje ikke noe imot å få stå litt i fred i Bergen, uten at jeg skal rippe opp i Branns tabellsituasjon her. Jeg knipset heller noen ekstra bilder før jeg var klar for de siste 45 minuttene.

De oppsummerer jeg med at 1-0 blir stående som det første resultatet på arenaen. I løpet av sluttminuttene hadde jeg sneket meg ut til hjørnet på utsiden av stadion. Der hadde jeg god oversikt, men jeg hadde til hensikt å rekke en kamp til i løpet av kvelden. For å få til det måtte jeg forlate åstedet så fort som mulig og huke tak i en drosje som ikke var forhåndsbestilt. Det fant jeg i grevens tid, og da var det duket for å avslutte kvelden med en breddekamp litt nede i gata.

For flere bilder fra Åsane Arena og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Åsane Fotball 1 - 0 Sogndal Fotball

Målscorere

1-0 Ryan Doghman 17'


Turnering: OBOS-ligaen (nivå 2)

Tilskuere: 1 659

Dato: 29.9.2021

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *