Lambertseter Stadion

Denne kvelden skulle jeg besøke en skjult perle i Oslo.

Som jeg kanskje i overkant har gitt uttrykk for i tidligere innlegg, er jeg i utgangspunktet ikke overbegeistret for nivået på fotballanlegg i hovedstaden. Men så skal man æres dem som æres bør, og i den sammenheng må Lambertseter Stadion nevnes med noen ekstra ord.

Jeg har lurt litt på om Ullevaal og Bislett er de eneste gressbanene igjen i Oslo, og i den sammenheng må jeg innrømme at jeg har glemt bort banen jeg skulle besøke denne torsdagen. Det kan også nevnes at jeg ble minnet på Lambertseter da jeg hørte på «Kald Kaffe», den rykende ferske banehopperpodkasten til André Øyvåg og Mattis Moen som jeg anbefaler å lytte til.

Jeg parkerte langs en bilvei utenfor stadion, og brukte faktisk litt tid på å finne inngangen til den godt inngjerde fotballbanen. Da jeg omsider fant veien inn blåste dommeren i gang kampen, og jeg kunne begi meg ut på en bilderunde. Den lille tribunen som strekker seg langs hele den ene langsiden er anleggets høydepunkt, og kan kanskje best beskrives med bildet jeg har lagt ved til dette innlegget. I det ene hjørnet er det føyd til et bygg der jeg antar speakeren holdt til en gang i svunnen tid. Den sto tom i dag, så nå gjaldt det å holde orden på hva som foregikk på banen selv.

Notatblokka måtte frem tidlig, for allerede etter fire minutter sendte Kahouly Nicolay Sereba vertskapet i føringen. Det så lenge ut til å holde til pause, men på overtid fikk gjestene fra Oldenborg et frispark i god posisjon. Servitøren prøvde seg på et direkte skudd som slett ikke var et dårlig forsøk. Retur ble det, og kanskje var det offside, men Petter Sandal Nodevik var den mest oppmerksomme og skaffet balanse i regnskapet rett før pause.

Jeg kunne ikke unngå å legge merke til kebabsjappa langs veien der jeg parkerte bilen. Da jeg også oppdaget et hull i gjerdet like ved, klarte jeg rett og slett ikke å dy meg i pausen. Det var som vanlig for store mengder og for mye klin til at jeg fikk i meg alt, men det er jo slik en skikkelig Oslo-kebab skal være, og jeg koste meg godt med det jeg var kar om å få i meg.

Jeg gomlet videre på godsakene utover i 2. omgang, men fikk likevel med meg at Magnus Nyborg sendte Lambertseter tilbake i ledelsen fra straffemerket etter drøye timen. Rett før dommeren blåste av kampen fastsatte samme Nyborg sluttresultatet til 3-1 og da var mye gjort. Da kunne jeg snike meg ut av hullet i gjerdet igjen, og gi meg i kast med veien hjem igjen. Nå var det noen dager til neste kamp, men det var til gjengjeld en real godbit.

For flere bilder fra Lambertseter Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Lambertseter IF 3 - 1 Oldenborg IS

Målscorere

1-0 Kahouly Nocilay Sereba 5'
1-1 Petter Sandal Nodevik 45+3'
2-1 Magnus Nyborg 62' (str)
3-1 Magnus Nyborg 90'


Turnering: 5. divisjon, avdeling 3, Oslo

Tilskuere: 35

Dato: 23.9.2021

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *