Lusetjern Kunstgress

Det ble cupkamp i Oslo denne lørdagen.

Kona gjorde ferdig en bestilling på bryllupskake denne lørdagen, og da tenkte jeg at jeg like gjerne kunne se kamp for tredje dag på rad. For en gangs skyld skulle jeg ut på ettermiddagen og i dagslys. Jeg skulle ta veien ut til Lusetjern Kunstgress og oppgjøret Holmlia SK v Grüner AIL i OBOS-cup.

Jeg hadde sett meg ut en mulighet til å besøke Holmlia og Lusetjern en stund, for dette var den eneste banen jeg manglet i 4. divisjon, Oslo, avdeling 1. Så det var jo det lille høydepunktet da jeg parkerte langs en bilvei og tok meg inn til anlegget på en grusvei som startet noen høydemeter over banen. Derfra hadde jeg et fint utsiktspunkt som jeg benyttet meg av etter den faste bilderunden.

Lusetjern er, som navnet tilsier, en kunstgressbane. Langs den ene langsiden er en liten kombinert tre- og steintribune som er delvis dekorert i klubbens røde og hvite farger. På motsatt langside ligger klubbhuset svært tett inntil banen. Der har klubbens emblem fått en sentral plass over inngangspartiet, så det råder ingen tvil om hvem som hører til på stedet. Det er flott med anlegg som så tydelig et hjem for en klubb. Ellers er området preget av boligfelt og skoleområde.

Jeg skulle altså følge denne OBOS-cupen som er en cup for lag i lavere divisjoner. Holmlia og Grüner skulle måle krefter i dag. I 1. omgang scorte begge lagene på hvert sitt straffespark. I 2. omgang trodde nok Ayyub Bouallala at han hadde gikk hjemmelaget seieren med mål i det 88. minutt. Men Magnus Skrede Myrvold ville da annerledes og rakk å utligne for de lillakledde gjestene før dommeren blåste av for kampslutt.

Da var det klart for noe så sjeldent som ekstraomganger på Lusetjern Kunstgress. Begge de omgangene forble målløse og dermed skulle det hele avgjøres fra straffemerket. Begge lag hadde jo fått trent seg litt på det tidligere i kampen. Det var hjemmelaget som holdt nervene under kontroll og kunne til slutt juble for 3-2-seier i straffesparkkonkurransen. Lørdagskvelden tok jeg hjemme, og søndagen skulle også blir fotballfri.

For flere bilder fra Lusetjern Kunstgress og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Holmlia SK 2 - 2 Grüner AIL

Målscorere

1-0 Mohamed Jomaa 28' (str)
1-1 Rida el Gharbi 39' (str)
2-1 Ayyub Bouallala 88'
2-2 Magnus Skrede Myrvold 90'

2-2 eeo
3-2 på straffer


Turnering: OBOS-cup, runde 3

Tilskuere: 40

Dato: 18.9.2021

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *