Norges Idrettshøgskole

Kveldens kamp har breddens seneste avspark, så vidt meg bekjent.

Det var to dager siden turen til Bjølsen, og da var det på høy tid å sette bilen i gir igjen. Jeg skulle igjen inn til hovedstaden. Denne gangen gikk turen til Norges Idrettshøgskole, som i tilknytning til skolen har en kunstgressbane med samme navn.

Bredden i Oslo kan starte så sent som kl. 20.15, og det kan være gull verdt når dagen er fylt opp med andre ting. Men her ved idrettshøgskolen starter faktisk kampene så sent som kl. 20.35. Jeg vil tro det skyldes at skolen er holdt av til elever eller annen aktivitet til kl. 20.30, uten at jeg har gått veldig i dybden av dette mysteriet.

Det har hvert fall ført til at jeg har spart denne banen til en kveld som nettopp er full, og jeg kan reddes inn av sent avspark. Nå var altså kvelden kommet, og jeg kom akkurat i tide til å få meg meg avspark i 5. divisjonsoppgjøret Lokomotiv Oslo 2 v Lambertseter IF. Det er en simpel kunstgressbane også dette, med løpebane rundt som ble benyttet av flere sprekinger underveis i kampen. Skolen ligger noen høydemeter over banen, så da jeg ankom gjennom tussmørket fra parkeringsplassen fant jeg meg et naturlig utsiktspunkt før jeg etter hvert måtte ut på min faste bilderunde.

Laglederbenker og den slags hører med, men utenom det er det ikke så mye annet å skrive hjem om. Reservelaget til Lokomotiv Oslo er ingen publikumsmagnet heller, for å si det pent. Jeg telte meg frem til hele fem tilskuere, og strøk da de som åpenbart bare brukte løpebanen rundt til kondisjonstrening.

Skolen og området har fostret mang en toppidrettsutøver og mesterskapsmedaljør, men nå skulle vi altså i den andre enden av skalaen med fotballkamp på nivå 6 i Oslo-pyramiden. Den håndfulle flokken som skulle få med seg oppgjøret, fikk se en kamp uten den helt store sjansebonanzaen. Men det siste kvarteret ble det litt fart på sakene. Fra det 78. minutt og ut scoret Lokomotiv Oslo 2 to mål og fikk én mann utvist. Det var nok til at et på papiret ser ut som en kontrollert og behagelig 3-0-seier til vertene. Da var det bare for meg å vende snuta hjemover, men jeg hadde store planer allerede neste kveld.

For flere bilder fra Norges Idrettshøgskole og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Lokomotiv Oslo 2 3 - 0 Lambertseter IF

Målscorere

1-0 Erlend Knutsen Storseth 78'
2-0 Adrian Nyland Ørsahl 85'
3-0 Kjetil Steinsvik Pauslen 90'


Turnering: 5. divisjon, avdeling 3, Oslo

Tilskuere: 5

Dato: 16.9.2021

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *