Randaberg Stadion

Siste og andre kamp i Rogaland for denne gang.

Dagen før hadde jeg besøkt Rosseland Ballklubb som etter planen skulle være denne turens eneste kamp. Grunnen til det er at jeg var i Stavanger på grunn av jobb, og at jeg måtte hjem i løpet av fredagen. Lørdagen var nemlig fullbooket med innflytningsfest i vårt nye palass, kombinert med en noe forsinket bursdagsfeiring for kona. Om jeg hadde blitt igjen i Stavanger for å se breddefotball hadde nok det blitt brukt mot meg siden, og så viktig er det tross alt ikke.

Men all den tid jeg hadde bilen med meg og, om jeg må si det selv, har en brukbar kjørekondis, kokte jeg sammen en utspekulert plan i løpet av bilturen dagen før. Den innebar først og fremst at jeg er en liten sjakkentusiast også. Så etter endt arbeidsdag på Scandic Sola, bar det ned til sentrum for å overvære dagens runde av Norway Chess på Clarion Hotel Stavanger.

Det var veldig moro, men det holder med et par timer når man etter hvert ser på at folk tenker. Da kunne jeg selvsagt begitt meg ut på den lange veien hjem, men jeg visste også at Randaberg skulle spille hjemmekamp denne kvelden. Vel vitende om at jeg da ikke ville rekke Horten-Moss-ferja hjem, klarte jeg likevel ikke å dy meg.

Jeg ankom Randaberg Stadion litt over tiden, om jeg husker riktig. Dette besøket er allerede en måned gammelt, men jeg husker hvert fall at jeg tok meg inn gjennom en flott inngangsparti. Der ble jeg møtt med et stort klubbhus og kiosk med godt utvalgt, samt et lite VIP-område på terrassen, hvor de jammen hadde installert noen sitteplasser under tak. Anleggets hovedtribune strekker seg lang hele den ene langsiden. Dette er en flott og høyreist sittetribune som ikke så veldig mange lag på nivå 5 klarer å matche. På motsatt langside er det TV-tårn og kommentatorboks, i tillegg til laglederbenker. Et skilt med «Randaberg Stadion» er også klistret på nevnte speakuer-bu. Rett og slett et flott anlegg på dette nivå som i tillegg tviholder på skikkelig gress. Det er jo ikke rart jeg trosset både ferjeovergang og nattesøvn for å besøke denne perlen.

Det ble en fin fotballkamp også mellom Randaberg IL og Skjold IL. Jeg nøyer meg med en kort oppsummering. Randaberg scoret sitt mål i første omgang, og Skjold fikk sitt i den andre. Dermed 1-1, og ett poeng til hvert av lagene. Da gjensto det bare for meg å ture hjemover, og selv om jeg kom hjem midt på natta var jeg klar til fest og moro dagen etter. Helt om natten, helt om dagen, er det vel noe som heter? Uken etter skulle jobben ta meg til Sørlandet igjen, og det var selvsagt rom for å raske med et banebesøk på vei hjem også der.

For flere bilder fra Randaberg Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Randaberg IL 1 - 1 Skjold IL

Målscorere

1-0 Ruben Idarson Sirevåg 14'
1-1 John Fredrik Presthagen Jakobsen 70'


Turnering: 4. divisjon, avdeling 2, Rogaland

Tilskuere: 50

Dato: 10.9.2021

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

2 kommentars på “Randaberg Stadion

 • 17. november 2021 i 22:38
  Permalink

  Fin beskrivelse av Randaberg stadion. Stadion ble oppdatert til 2011-sesongen da Randaberg faktisk spilte i det som da het Adecco-ligaen, nest øverste nivå. Det ble 17 poeng, nest sist, men en kjekk opplevelse. Selv var jeg daglig leder, sportslig leder og salgsansvarlig i den sesongen:-) Nå driver jeg lokalavisen randaberg24.no

  Svar
  • 17. november 2021 i 23:09
   Permalink

   Takk for hyggelig tilbakemelding!

   Adecco-sesongen til Randaberg husker jeg faktisk når du nevner det nå, men klare ikke å koble det da jeg skrev dette innlegget. Artig med «askeladder» som besøker de øverste divisjonene våre.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *