Det var klart for en dobbel i Oslo, den første på naturgress.

Forpliktelsene denne deilige mandagen var ved veis ende, og jeg hadde planer om å få med meg to fotballkamper i Oslo denne kvelden. På veien inn fikk jeg ringt mamma også og gratulert henne med 50-årsdagen, men all den tid vi hadde selskap lørdagen i forveien var det ikke planer om festivitas i Drammen på selve dagen.

Jeg parkerte bilen langs bilveien ved Bjølsenfeltet, for å få med meg 7. divisjonsoppgjøret Sørkedalen v Bislett som første av to kamper. Banehopperen Marius Helgå dukket nær sagt selvsagt opp, og det var heller ikke meg imot å ha hyggelig selskap underveis.

Bjølsenfeltet minner nesten mer om en park enn en fotballbane. I umiddelbar nærhet har vi gamle Voldsløkka og Bjølsen Kunstgress. Nå var det altså på gressfeltet her det skulle spilles kamp på, mens det foregikk rugby-trening ved siden av.

Gressfeltet er uten noe som helst av fasiliteter, men noe «bredde-sjarm» er det likevel ved anlegget. Greinene på en tre strakk seg faktisk litt ut i spillebanen i det ene hjørnet, og sidelinjene var ikke akkurat i vater for å si det pent. At bortelaget spilte med overtrekksvester for å skille lagenes draktfarger bedre hjelper jo heller ikke på, men vi får se mellom fingrene på slikt på nivå 8. Det er kanskje litt strengt å kreve flere draktsett her?

Men det var to lag som var klare for kamp, og to banehoppere som var minst like klare. Gjestene fra Bislett åpnet klart best, og målene rant inn mens Helgå og jeg tok bilderunden sammen. Hele fem mål måtte Sørkedalen-keeperen hente ut av nettet i løpet av de første 45 minuttene. Med 0-5 på tavla var mye gjort i denne kampen, men det meste av drama sto igjen, selv om vi var lykkelig uvitende om det da dommeren blåste lagene til pause.

Sørkedalen kom litt inn i kampen igjen etter pause med et par kjappe mål. Men så fikk de en stygg skade på en av sine spillerne, der enden på visa var at kampen ble stoppet for å slippe ambulansebilen over på langsiden der ulykkesfuglen satt. De fikk lappen sammen stakkaren mens kampen fortsatte, og kjørte ham etter hvert av gårde med det som kunne se ut som et kragbeinsbrudd eller noe i den duren for et utrent og nysgjerrig øye fra avstand. Sørkedalen fikk enda et mål noen minutter før slutt, men det holdt bare til å pynte på resultatet. 3-5 blir stående i historiebøkene, og med det kunne både Helgå og undertegnende forlate åstedet. Jeg skulle videre for en ny 7. divisjonskamp og ny bane i Oslo-pyramiden, som vi får ta mer om i neste innlegg.

For flere bilder fra Bjølsenfeltet og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Sørkedalens IF 3 - 5 Bislett FK