Rommensletta

Det var klart for dagens andre av tre kamper.

Kampen i Manglerudhallen hadde akkurat blitt blåst av, da jeg satte meg i bilen og spant av gårde til neste kamp. Det var ikke lange turen jeg skulle, men det var ikke slik at jeg hadde all verdens med tid heller.

Jeg skulle nå opp til Groruddalen, og nærmere bestemt Rommensletta. Der skulle Stovner SK ta imot Brumunddal Fotball til batalje i 3. divisjon, avdeling 1, eller Norsk Tipping-ligaen som de får betalt for å kalle det for tiden.

Jeg rakk kampstart med grei margin, og kunne ta med tid til å inspisere anlegget nærmere. Rommensletta er en forholdsvis enkel kunstgressbane. Gressvollen langs den ene langsiden gjør det noe mer hyggelig for publikum, som også kommer noen meter for spillebanen om man ønsker det. Det var også der de fleste slo seg ned, sammen med et lite TV-team som jeg renger med sørget for bilde og lyd til Direktesport. Ellers har Stovner SK fått på plass en klubbhus. Utenom dette er det ikke så mye å skryte av, men anlegget gjør da nytten på nivå tre selv om de heller ikke her hadde åpen kiosk. De som hadde det mest trivelig i dag tror jeg må være de tilreisende fra Brumunddal. De hadde med pyroteknikk, medbragt alkohol og godt humør, og holdt et imponerende trykk gjennom kampen.

En håndfull banehoppere hadde også funnet veien til Rommensletta denne solfylte lørdagen, så her lå alt til rette for at det skulle bli riktig så trivelig. Vi holdt praten gående mens vi så en god fotballkamp hvor det også var litt temperatur. Det viser kampreferatet best, der vi kan telle opp hele syv gule kort totalt.

Det var de tilreisende som skulle få mest å juble for denne dagen. Preben Finstad sendte gjestene i føringen rett før halvtimen var spilt, og Mikkel Gran Frankmo doblet ledelsen og fastsatte sluttresultatet til 0-2 etter hvilen. Målene ble også feiret sammen med fansen, da det ikke er noen form for hindringer for publikum ut mot banen. I skrivende stund ligger hjemmelaget Stovner helt sist, og ser ut til å måtte kjempe for tilværelsen. Brumunddal er på sin side ikke helt i toppen, men kan hekte seg på om de leverer en rekke med gode resultater. Tiden vil vise hvordan det går.

Jeg var hvert fall fornøyd med dagens fangst på to nye baner. Desserten sto selvsagt igjen i form av tur til Drammen og hjemmekamp med Strømsgodset. Jeg skriver ikke innlegg fra samme anlegg flere ganger, så den kampen lar jeg forbigå i stillhet. Men om ikke lenge skulle jeg igjen ut på veien for å besøke nye plasser.

For flere bilder fra Rommensletta og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Stovner SK 0 - 2 Brumunddal Fotball

Målscorere

0-1 Preben Finstad 29'
0-2 Mikkel Gran Frankmo 65'


Turnering: Norsk Tipping-ligaen, avdeling 1

Tilskuere: 50

Dato: 21.8.21

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *