Høddvoll (Nye)

Endelig var turen kommet til Høddvoll, en bane jeg har hatt lyst til å besøke lenge.

Min kone og jeg hadde beveget oss fra Sotra til Sunnmøre. Her hadde vi allerede tatt oss et par dager i Ålesund og områdene rundt der. Det var blitt søndag, og denne dagen skulle vi bevege oss litt innover i landet igjen. Men før det hadde jeg fått innvilget søknad om å overvære Hødd v Kvik Halden kl. 13.00.

Høddvoll er en bane jeg har hatt lyst til å besøke lenge. Jeg husker fremdeles Gamle Høddvoll, som ligger vegg i vegg med dagens anlegg, med både en lekker tribune og naturgress. Men nå var det altså den moderne utgaven som var kamparena på nivå 3, selv om den bærer samme navn.

Rett før sommeren var jeg på et jobboppdrag i Ulsteinvik, og benyttet da anledning til å ta en titt innom Høddvoll. Selv om jeg visste både lokasjon og utseende, er selvsagt ikke et slikt besøk en banehopper verdig. Det skulle jeg gjøre noe med nå, og denne dagen skulle også min livsledsager være med.

Litt stas var det jo også at Kvik Halden var på besøk. Jeg har bodd et par år i Halden, og har jo med det også satt av en liten krok i hjertet til gutta fra grensebyen, selv om jeg fremdeles synes det var skrekkelig unødvendig å slå mitt kjære Strømsgodset ut av cupen for noen år tilbake.

På motsatt side av der vi entret Høddvoll skuer vi over på anleggets hovedtribune. En høyreist tribune med blå plastseter, ispedd noen hvite som staver «HØDD». VIP og den slags er det også plass til på hovedtribunen, og spillergarderobene er også i dette byggverket. Vi skulle ta plass på motsatt langside, som også er en sittetribune med plastseter i samme blå farge. Også her er det påspandert et tak over hvert fall deler av tribunen. Rom mot TV-produksjon er det strategisk nok også på denne siden, noe som gjør at anleggets store skjønnhet på motsatt side kan forføre TV-seerne og kanskje lokke noen som meg til et besøk.

På kortsiden der vi kom inn, er det en enkel ståtribune på noen få betongtrinn, som jeg vet fra TV-kamper at Hødds supportergjeng, Blåsarane, har brukt før, selv om de nå, uten at jeg vet hvorfor, har plassert seg på samme langside som vi slo oss ned. Bak det andre målet er det ikke noe fasiliteter, annet enn at vi kan skue en klubbhus, Ulsmohallen, og vite så inderlig vel av bak nevnte klubbhus ligger gamle, vakre Høddvoll som ikke holder mål på dette nivået lenger.

Men dette var ikke tiden for å bli nostalgisk, for nå skulle de to tidligere NM-vinnerne, Hødd og Kvik Halden, gjøre opp om poeng i 2. divisjon, eller PostNord-ligaen, avdelig 1, om du vil. Kvik Halden har gjort det skarpt de siste årene, men Hødd er slett ingen kasteball. Det var en feiende flott fotballkamp jeg var vitne til, synes jeg. Likevel måtte lagene finne seg i å gå målløse inn til pause.

Da tok jeg turen innom kiosken for å blidgjøre kona. Hun skal ha skryt for å bli med på kamp noen ganger, selv om nivå 3 i Norge kanskje blir hakket for lavt når ikke hennes kjære FFK spiller.

Lagene var uansett snart klare for de siste 45 minuttene. Da skrudde Hødd til skruen et par hakk, og de var rett og slett det beste laget utpå kunstgresset. Jann Julin Benjaminsen åpnet målshowet i det 57. minutt. Syv minutter senere doblet Magnus Nybakken Bruun-Hanssen ledelsen til vertene. Og da Robin Hjelmeseth dunket inn mål nummer tre for dagen tre minutter deretter igjen, var i grunn mye avgjort.

Den konklusjonen kom fruen til også, for hun gikk rett og slett til bilen det siste drøye kvarteret og så heller på en serie på telefonen. Jeg ble selvsagt igjen til dommeren blåste av. 3-0 ble stående, og dermed ble alle poengene igjen på Høddvoll. Jeg skulle ikke bli igjen på Høddvoll, men jeg skulle lure til meg mer fotball før denne ferien var, bokstavelig talt, ved veis ende, men mer om det siden.

For flere bilder fra Høddvoll og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

IL Hødd Fotball 3 - 0 Kvik Halden FK

Målscorere

1-0 Jann Julin Benjaminsen 57'
2-0 Magnus Nybakken Bruun-Hanssen 64'
3-0 Robin Hjelmeseth 67'


Turnering: 2. divisjon, avdeling 1

Tilskuere: 929

Dato: 11.7.2021

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *