Ekeberg Kunstgress 1

KFUM Oslo er på plass på nytt midlertidig hjem. Det måtte jeg få med meg.

Da jeg var på besøk hos Stjørdals-Blink tidligere i sesongen, var det primært for å fullføre OBOS-ligaen. Det klarte jeg, men det skulle vise seg å bli en noe kortvarig glede. For ikke bare står Åsane helt på trappene til å flytte inn på splitter nye Åsane Arena. KFUM Arena har også bidratt med sitt i toppfotballen, og skal nå forvandles til et flunkende nytt anlegg for Ekeberg-laget KFUM Oslo.

Etter at klubben har levd i eksil på Valle en stund, har de nå klargjort en bane for spill på Ekeberg. Nå trenger man ikke akkurat lete med lys og lykte for å finne en stor nok gressmatte på denne sagnomsuste sletta, men for å oppfylle kravene til nivå 2 i Norge falt til slutt valget på Ekeberg Kunstgress.

Denne banen ligger mer eller mindre rett over veien for gode gamle KFUM Arena, men det var en bane jeg ikke hadde besøkt tidligere. Dermed så jeg mitt snitt til å fullføre 1. divisjon for andre gang denne sesongen, og da billett til åpningskampen mot Raufoss var i boks kunne jeg gjøre alvor av planen.

Å ta seg til Ekeberg med bil er en smal sak, og for gamledagers skyld brukte jeg samme parkeringsplass som fra mine tidligere besøk på det som nå er KFUMs gamle hjemmebane. Jeg kunne raskt skimte Ekeberg Kunstgress i det fjerne som ikke er rare greiene i seg selv, men for anledningen er blitt gjort stas på i form av et par provisoriske tribuner med plastseter langs langsiden ut mot bilveien. Mer enn nok for de 200 som på dette tidspunktet var lov av tilskuere.

På motsatt langside er det satt opp et enkelt sekretariat som kanskje minnet vel så mye om Norway Cup som 1. divisjon i seniorklassen, men nå er det jo det som skal skje på banen som er det aller viktigste.

Noen beboere i nærheten av banen hadde hengt opp et banner der de markerte sin misnøye mot bråk og ikke ville ha nytt stadion på plass, eller noe i den duren. At ikke megleren informerte om at det spilles fotball på Ekeberg under visningen får stå på hans regning, men nå skulle det uansett spilles om poeng i OBOS-ligaen.

Etter å ha nikket anerkjennende til noen kjentfolk på tribunen valgte jeg i 1. omgang å nye kampen i fred og ro. Jeg tok plass oppe i kroken av den ene av de to nevnte tribunene. Derfra kunne jeg se to spillende lag by på en god fotballkamp i solsteiken. Likevel så det ut til å stå 0-0 til pause, men i omgangens siste spilleminutt ville Enoch Banza det annerledes. Teodor Berg Haltvik fortjener en blomsterkvast for et rålekkert fremspill, men nevnte Banza vil stå igjen med navnet i historiebøkene og dermed kunne gjestene fra Toten ta med seg ledelse inn til pausepraten.

I mellomtiden oppsøkte jeg kiosken og grimstadmannen Terje Mollestad som har gjort osloborger av seg. Det er alltid trivelig å prate med ham, og vi endte således opp med å se 2. omgang sammen.

Den skulle virkelig bidra med sitt til målprotokollen. KFUM Oslo brukte bare sekunder på å utligne til 1-1, da Alagie Sanyang fikk æren av å avslutte et nydelig angrep. Det var ikke stort å utsette på oppbyggingen 10 minutter senere heller, da Tore André Hagbø Sørås sendte vertene foran for første gang i sin nye lekegrind. Og da Jesper Taaje ekspederte et hjørnespark i mål etter 85 minutter var mye gjort.

Raufoss skulle få sin ene redusering ved Edvard Race. Det eneste å utsette på det målet, er det fysiske målet som har «stenger» på i bunn og andre steder inne i selve målet, slik at ballen spretter rett ut igjen uten kontakt med nettet og man kan lure på om ballen traff ramma eller målet. Det blir litt voldsomt å gi Race skylda for det, men slike mål (altså fysiske mål, ikke scoringer) kan vi ikke ha på nivå 2 i Norge.

Med det endte det til slutt 3-2 på Ekeberg Kunstgress, og jeg kunne nok en gang skryte på meg å ha fullført ligaen. Nå må jeg jo til Åsane også når den nye «balja», som Kongsvingers supporterleder så treffende kan kalle et stadion, står klar i Vestlandets hovedstad. Om den hukes av i løpet av sesongen har jeg altså fullført samme liga tre gang på én sesong. Den tror jeg skal bli lei å slå for de som måtte ønske det, men det får vi ta senere.

Terje og jeg fulgte hverandre helt til parkeringen, og det skulle ikke forundre meg om våre veier snart krysses igjen. Jeg satte nesa tilbake til Moss, fornøyd med dagen men også klar for nye destinasjoner.

For flere bilder fra Ekeberg Kunstgress og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

KFUM Oslo 3 - 2 Raufoss Fotball

Målscorere

0-1 Enoch Banza 45'
1-1 Alagie Sanyang 46'
2-1 Tore André Hagbø Sørås 56'
3-1 Jesper Taaje 85'
3-2 Edvard Race 90+1'


Turnering: 1. divisjon

Tilskuere: 200

Dato: 2.7.2021

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *