Kvinesdal Kunstgress

Treningskamper på kvinnesiden har vært det store for meg denne våren. Denne turen ble intet unntak.

For tredje gang i denne uvanlig lange oppkjøringen skulle jeg vende snuta sørover for å se Amazon Grimstad FK i aksjon. For en gangs skyld hadde min venninne og Amazon-spiller, Kathrine, andre planer, da hun likevel ikke var spilleklar til denne kampen. At venninnen hun hadde planer med visstnok ikke var enig i at to timer på Kvinesdal Stadion var en lørdag verdig får stå på henne regning, men vi er da alle forskjellige.

Så etter at jeg hadde fått avslag på et par følere til, og forsikret jeg meg om at kona fremdeles holdt på planene hun hadde med ei venninne denne lørdagen, lot jeg det likevel stå til. Kvinesdal er langt for en treningskamp, men jeg hadde en digital bunke med podkaster på vent, solid nistepakke, Circle K-kopp med gyldig abonnement og er fremdeles like glad i bilturer. Når jeg i tillegg hadde planer om å rekke serieåpningen i Obos-ligaen, eller 1. divisjon om du vil, i form av Jerv v KFUM Oslo på vei tilbake, var jeg selvsagt aldri i tvil.

Etter en festreise av en kjøretur, ankom jeg Kvinesdal en liten time før kampstart. Der tillot jeg meg et kvarter på øyet før jeg tøffet litt rundt i sentrum og etter hvert duret inn på parkeringsplassen ovenfor stadionet. Litt betryggende var det å se flere på parkeringsplassen som åpenbart gjorde seg klare til kamp, for det hadde nemlig blitt annonsert fra gjestende lag at tilskuere ikke var tillatt. I lys av at jeg skulle se Jerv på Levermyr et par timer etterpå, og at området rundt stadion er såpass åpent at jeg skulle funnet meg en plass å se kamp uansett, hadde jeg elegant oversett denne meldingen som jeg ble gjort oppmerksom på dagen før.

Jeg hadde smugtittet på noen bilder av anlegget på forhånd, og ankom derfor åstedet med en viss forventning. Skuffelsen slo meg derfor i magen da jeg rundet hjørnet og måtte innse at rålekre Kvinesdal Stadion, med en flott tribune og ordentlig gress, sto ensom og forlatt mens spillerne varmet opp til kamp på kunstgressbanen ved siden av. Denne ligger vegg i vegg med nevnte Kvinesdal Stadion, og er i så måte en del av samme anlegg. Likevel er de nå registrert som to forskjellige baner på fotball.no, og jeg har ikke hjerte til å føre dette besøket på stadion, når bildene mine vitner om at hovedbanen bare spiller en birolle som bakteppe.

Vakre omgivelser var det uansett her i Kvinesdal, så jeg så nå frem til kamp når alt kom til alt. Anlegget ligger idyllisk til med vannet som renner ved siden av og høye fjell på «alle» kanter. Hovedbanen, for å ta det også, er smykket med en større betongtribune og noen plastseter på midten som med hjelp av både rød og blå farge former forkortelsen «KIL». Et flott inngangsparti er det også der, i tillegg til noen snertne innbytterbenker. Garderobefasiliteter finnes i hallen ved siden av. Dagens kamparena er en kunstgressbane uten noen fasiliteter, bare et nett langs den ene lagsiden for å hindre av løpske ballen skal havne i nevnte vann som renner vis-à-vis banen.

Nevnte Amazon Grimstad var vertskap for Toppserien-laget Klepp denne lørdagen. Og at gjestende holder til på Jæren i Rogaland var nok hovedgrunnen til at de møttes på halvveien, som flere lag har løst på samme måte i denne oppkjøringen. Det er jo nydelig for en type som meg som er ute etter en ny destinasjon å se fotball, og i tillegg kan være noe liberal på at ikke det «riktige» hjemmelaget er representert.

Det er altså divisjonsforskjell på dagens motstandere, men jeg synes på ingen måte av 1. divisjonslaget fra Grimstad gjorde seg bort i denne kampen. Nå var det riktignok Klepp som tok ledelsen da Marie-Yasmin Alidou D’Anjou fyrte av et skudd som lurte seg inn i høyre hjørne, via stolpen. Det skulle stå seg til hvilen, men pausepratene til ringreven Steinar Pedersen, som nå er hovedtrener i Amazon, ser ut til å virke bra. Mette Lorentzen sørget for balanse i regnskapet da hun plukket opp en ball i feltet etter et frispark, og var nådeløs da sjansen bød seg. 1-1 skulle også bli sluttresultatet i en flott fotballkamp i duskregnet i Kvinesdal.

Jeg tillot meg faktisk å kjøre noen minutter på kampen var over. Jeg hadde nemlig til hensikt å rekke nevnte serieåpning i Grimstad, og da hadde jeg ikke mer enn tiden og veien for å nå den. Også i Grimstad ble det servert en god fotballkamp for de 600 som fikk billett til kampen. Både min bror og mannen bak bloggen Nordic Stadiums dukket opp det, så det ble riktig så trivelig, selv om dette var en såkalt «revisit» for meg, som det gjerne kalles på groundhopper-språket.

Sent hjem ble det, men en nydelig fotballdag var vel verdt en tur til det, for anledningen, ikke fullt så idylliske Sørlandet.

For flere bilder fra Kvinesdal Kunstgress og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-profilen @paabortebane.

Amazon Grimstad FK 1 - 1 Klepp Kvinner Elite

Målscorere

0-1 Marie-Yasmine Alidou D'Anjou 21'
1-1 Mette Lorentzen 71'


Turnering: Treningskamp, kvinner

Tilskuere: 30

Dato: 15.5.2021

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *