Fartbana

Kvinnesiden av fotballen her til lands gjør fremdeles en ypperlig innsats for å holde mine abstinenser i sjakk.

Jeg skulle denne vakre lørdagen overvære årets femte kamp fra tribuneplass, og for tredje gang skulle jeg se kamp på kvinnesiden. For en gangs skyld skulle ikke Amazon Grimstad være en av aktørene, men min fotballglade Amazon-venninne, Kathrine, hadde heller fått tilbud om passasjersetet i min trofaste Škoda for å slå følge med meg til treningskampen FL Fart v Hønefoss BK. 

Det klarte hun selvsagt ikke å takke nei til, så etter at vi fant hverandre i hovedstaden bar det av sted til Hamar kommune. Ett stopp måtte vi dog tillate oss, for man kan ikke reise denne strekningen uten å stoppe for de berømte Espa-bollene.

Vel fremme på Hedmarken parkerte vi utenfor Fartbana med noen minutter til kampstart, og kunne, etter at jeg hadde betalt meg inn med kr. 50,-, utvide min banehopperliste til 237 i tallet i strålende solskinn. Vi skulle altså se divisjonskollegene Fart og Hønefoss måle krefter denne lørdagen, og således få et inntrykk av hvem som står best rustet til årets utgave av 1. divisjon.

Vi tok plass på anleggets eneste tribune, en romslig sådan i betong med ståfelter på sidene og røde plastseter under tak i midten, som står i stil til klubbens farger. For en som har fulgt KIL og HamKam på herresiden i en årrekke, er det litt rart å se et lag i røde drakter fra Hamar kommune, men det er det helt sikkert gode historiske grunner til som jeg ikke har gravd videre i helt ennå.

Med en 1. divisjonsspiller som reisefølge i dag, ble jeg før kamp gjort oppmerksom på spiller nr. 21 på Hønefoss: Silje Nyhagen. Hun skulle visst være voldsomt god og med en rekke klubber i hælene, og hun skulle faktisk bli dagens første målscorer da hun var sist på en corner etter 24 minutter. Gjestene fra Ringerike doblet ledelsen før halvtimen var spilt da Emilie Finnevolden fanget nedfallsfrukten etter et blokkert skudd og var sikker i sin sak da sjansen bød seg. 0-3 skulle det bli like etter da Maria Hustad fikk den plassen hun trengte alene i feltet. Da begynte det å se stygt ut for vertene, men Silje Kittilsen sørget for en opptur før lagene gikk til pause, da hun var sikker som banken alene med Hønefoss-keeperen.

Da sto det 1-3 til pause, og den benyttet vi til å strekke på bena og bevege oss ut i varmen. Selv om tribunetaket kom mellom meg og sola i løpet av de første 45 minuttene, insisterte den altså på å bevege seg fra øst til vest også i dag. Men da vi både gikk til innkjøp av kaffe og banket gjennom benkeforslaget om å se de siste 45 fra ståfeltet med sola i fleisen, var alt såre vel igjen selv om det faktisk falt noen små snøfnugg i løpet av 2. omgang.

Vær og vind stoppet uansett ikke Silje Nyhagen som ble dagens eneste tomålsscorer da hun elegant rundet Fart-keeperen og satte 1-4 etter 50 minutter. Da hjalp det dessverre lite at Dorthea Mørkved Glorud pyntet på resultatet to minutter etterpå. Resten av treningskampen ble brukt til å gi flere spillere noen minutter i banken før seriestart, som det gjerne blir gjort i denne type kamper. Selv om nivået ikke nødvendigvis falt så voldsomt den siste halvtimen var hvert fall begge lag ferdigscoret, og dermed kunne vi vende tilbake til bilen etter en flott fotballkamp med seks mål på menyen.

På vei hjem endte til slutt Burger King også opp på menyen, så gode og mette kunne jeg slippe Kathrine av på samme plass som jeg fant henne tidligere på dagen, og holde meg selv med selskap den siste snaue timen tilbake til mitt palass i Moss.

Nok en flott fotballtur ved veis ende, og om vi er riktig så heldige kan vi snart se både herre- og kvinnelag i aksjon som også kjemper om tre poeng i seriekamper.

For flere bilder fra Fartbana og andre turer, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

FL Fart Kvinner 2 - 4 Hønefoss BK Kvinner

Målscorere

0-1 Silje Nyhagen 24'
0-2 Emilie Finnevolden 27'
0-3 Maria Hustad 31'
1-3 Silje Kittilsen 41'
1-4 Silje Nyhagen 50'
2-4 Dorthea Mørkved Glorud 52'


Turnering: Treningskamp, kvinner

Tilskuere: 50

Dato: 24.4.2021

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *