Kjempesteinsmyra

Også årets andre kamp og andre nye bane skulle bli i Agder.

Kona skulle på hyttetur med et par venninner, så denne helgen var jeg overlatt til meg selv. Det skulle i utgangspunktet gå bra, og det skulle gå enda bedre da min Amazon Grimstad-venninne, Kathrine, tipset meg om at laget hennes inviterte Lyn til treningskamp i Risør. Jeg hadde ikke Kjempesteinsmyra, som anlegget der heter, på lista mi, og da var jeg selvsagt solgt med en gang.

Det er ikke lenge siden jeg dro helt til Kristiansand for å overvære kamp i Sørlandshallen. Den gang som nå var ikke Kathrine spilleklar, men hun lovet å holde meg med selskap langs sidelinjen om jeg tok turen sørover.  Det var det aldri tvil om at jeg skulle. Jeg tok meg god tid på morgenen denne solfylte lørdagen, før jeg pakket med niste og kaffe som jeg nøt på overfarten Horten-Moss, og derfra lot racerbilen frakte meg de to timene det gjerne tar til vakre Risør.

Det var altså 1. divisjonslaget Amazon Grimstad og Toppserien-laget Lyn som skulle teste formen denne dagen. Noen minutter før kampstart parkere jeg bilen, og kjente at jeg gledet meg til sommeren da jeg badet i deilig vårsol mens jeg gikk de siste meterne bort til anlegget. På god avstand skuet jeg en kjent figur til, for ringreven Marius Helgå hadde selvsagt ikke latt muligheten gå fra seg han heller. Da måtte jeg nesten utveksle noen ord med den meritterte banehopperen også, før jeg tok plass i en trapp sammen med Kathrine og resten av sykestua til Amazon Grimstad og var klar til kamp.

Kjempesteinsmyra ligger i umiddelbar nærhet til en skole, og det var i nærheten av denne vi slo oss ned for å ikke utfordre skjebnen og bryte smittevernsregler som klubbrepresentanter kom rundt og informerte om. Vi kunne også slått oss ned på gressvollen mellom oss og banen, som sammen med et slags kjede av steiner omkranset både fotballbanen og løpebanen på en flott måte. På motsatt langside av der vi slo oss ned, finnes anleggets eneste tribune. En betongtribune, med et brukbart antall grønne plastseter trykt inn mot midten gjør jobben her i Risør. Klubbhus finnes også ved siden av tribunen, og når det i tillegg er en idrettshall, en kunstgressbane til og en grusbane i umiddelbar nærhet, har Risør Fotballklubb tilsynelatende alt de trenger for å holde klubbens medlemmer i aktivitet.

Men i dag skulle Risør FK bare stille med en bane til disposisjon, og dagens banehoppere takket hjerteligst for at akkurat dem gjorde det. Divisjonsforskjellen på lagene kom ikke til syne i denne kampen. Siden det er Amazon som er en divisjon under Lyn, blir det vel mest riktig å si at det var sørlendingene som hang bra med og de rullet da også opp noen gode målsjanser på kunstgresset. Etter 40 minutters spill fikk «hjemmelaget» tildelt straffespark, og fra krittmerket var Marina Heggernes Jensen sikker som den berømte banken. Med det kunne Steinar Pedersens mannskap gå til pause med ledelse mot motstand fra divisjonen over.

Pausen ble brukt til en bilderunde og mer skravling, og før vi visste ordet av det var aktørene klare for andre akt. Gjestene fra hovedstaden skulle komme à jour i det 59. minutt etter et flott langskudd fra Laura Gashi. Lyn var ikke ferdig for dagen, for med 12 minutter igjen på uret sendes et frispark i nærheten av hjørneflagget inn i feltet. Etter litt frem og tilbake stusset Kristin Haugstad ballen over hodet og armene til Amazon Grimstad-keeperen, og dermed hadde laget fra Toppserien snudd kampen. Det var ikke 20.000 tomme seter som jublet for Lyn denne lørdagen, men de om lag 50 tilskuerne som hadde møtt opp fikk servert en flott fotballkamp, men ikke med det resultatet brorparten av de skuelystne håpet på.

Og med det takket jeg for både kamptips og selskap. Neste helg står Hamar-laget FL Fart for tur, der jeg skal huke av nok en bane og Kathrine kanskje tar med seg noen tips tilbake til Amazon-leiren, mens Mr. Helgå som allerede har vært på Fartbanen neppe beærer oss med sitt blide vesen. Turen hjem er alltid en del av pakka, men med podcaster, musikk, matstopp og godt vær så går også den transportetappen som en drøm. Nok en fotballtur ved veis ende, så får vi håpe at vi snart også kan være vitne til kamper der det deles ut poeng og står litt mer på spill.

For flere bilder fra Kjempesteinsmyra, sjekk ut Instagram- og Twitter-kontoen @paabortebane.

Amazon Grimstad FK 1 - 2 Lyn Fotball Damer

Målscorere

1-0 Marina Heggernes Jensen 40' (str)
1-1 Laura Gashi 59'
1-2 Kristin Haugstad 78'


Turnering: Treningskamp, kvinner

Tilskuere: 50

Dato: 17.4.2021

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *