Sørlandshallen

Endelig ble det kamp på ny bane også i 2021, selv om jeg måtte ty til en internkamp.

En internkamp på Melløs kunstgress i Moss er beholdningen hva gjelder fotball fra tilskuerplass i 2021. Det ser ikke ut til å løsne med det første heller, så da min Amazon Grimstad-venninne, Kathrine, tipset meg om at laget hennes skulle spille internkamp i Sørlandshallen visste jeg nesten ikke hvilket bein jeg skulle stå på.

Torsdag kveld tikket det inn en Snapchat-melding som fortalte at Amazon Grimstad skulle ha en gjennomkjøring med drakter og dommere kl. 17.00 dagen etter. Da var det bare å kaste seg rundt, for ikke bare var det en sjelden fotballkamp og godt selskap, men dette ville også bety en ny bane på lista. Nå er kanskje internkamper helt i grenseland for hva en kan tillate å registrere som banebesøk. Men det florerer ikke akkurat med fotball for tiden, og all den tid Sørlandshallen bare brukes til trening og treningskamper kunne jeg like gjerne huke av med en internkamp.

Med hjemmekontor, noen ferske jobbturer i bagasjen og telefonen parat i bilen, kunne jeg heldigvis denne fredagen tillate meg å slå ned PC-en i lunsjpausen og holde meg selv med selskap ned til det blide Sørlandet. Det vil si, jeg rakk knapt å kjøre i land på Horten-siden før det kimet i telefonen, og dét kombinert med en etter hvert ganske så snorrett E18 dundret jeg inn i Kristiansand kommune i 16.00-draget for å rekke å få i meg noe fôr før ettermiddagens batalje.

Min interne Amazon Grimstad-kontakt var ikke spilleklar til denne kampen selv, så vi bestilte med oss mat fra Burger King og parkerte hver vår bil utenfor Sørlandshallen, som snart skulle tegne seg som bane nummer 235 på min banehopperliste. Å komme inn i hallen var uproblematisk selv «i disse tider», så med hver vår godstol i god avstand til både lagene og hverandre, kunne jeg knipse noen bilder av anlegget samtidig som jeg ikke hadde nubbesjanse til å skjule min begeistring for å endelig se fotball fra sidelinjen igjen.

Sørlandshallen er for så vidt en nokså enkel affære, men den er på ingen måte den simpleste av sitt slag heller. Vi ankommer selve banen bak det ene målet. 11-er-banen er smykket med enkle betong-tribuner på 4-5 trinn som strekker seg langs begge langsidene, og kan med det huse et solid antall tilskuere. Tribunen på den ene langsiden har også et lite overbygg på midten, som kan fungere som både TV-tårn, kommentatorbod og øvrig sekretariat og fintfolk som er kvalifisert til å entre toppetasjen.

I dag var det bare en håndfull ivrige som hadde møtt opp for å se hvordan Amazon Grimstad står rustet til en ny sesong på nivå 2 på kvinnesiden, med selveste Steinar Pedersen i rollen som hovedtrener. Med fasit i hånd skulle også kampen spilles med den noe uortodokse spilletiden: 2×30 min + 1×15 min. Jeg var forberedt på at det skulle spilles over tre omganger, sikkert primært for å få pauser til peptalk, men en tredje omgang på halve tiden var ny selv for meg. Men dette er ikke tiden for å være kresen, så jeg nøt hvert minutt av både kamp og selskap, ispedd en godkjent middag.

I og med at Amazon Grimstad spiller i grønne hjemmedrakter satte jeg de opp som hjemmelag, selv om det kun er av akademisk interesse. Første omgang var jevnspilt og målløs, men da den evigunge Pedersen, som jeg personlig mener kledde Godset-blått langt bedre selvfølgelig, hadde gjort unna dagens første pauseprat ble det fart på sakene.

«Gjestene» i hvitt skulle åpne scoringsballet med en fulltreffer rett fra hjørnespark etter 15 minutter spill. Det er ikke hver dag man ser det, og dermed sto det 0-1 (som jeg da valgte å kalle det), og jeg må dessverre meddele at jeg ikke noterte meg målscorere i denne kampen, og jeg har heller ikke funnet noe slikt i etterkant.

Nærmest på direkten svarte de grønnkledde Amazon-spillerne med et aldeles nydelig angrep som er et opprykk til Toppserien verdig. Og den farten de viste i lengderetningen hadde fått samtlige topptrenere til å nikke anerkjennende fra sidelinjen. Rett før pause nummer to snudde, om ikke hjemmelaget så hvert fall de med hjemmedraktene, kampen på et skudd inne i 16-meteren, og dermed sto det 2-1.

De siste 15 minuttene skulle i likhet med 1. omgang bli målløs, og da gjensto det bare for meg å takke for tipset om kamp og selskapet under kampen, og vende snuta hjemover igjen. Jeg er en bane rikere med god samvittighet, og om jeg har telt riktig ble dette innendørs-bane nummer 10 i rekka.

For flere bilder fra Sørlandshallen, sjekk ut Instagram-profilen @paabortebane.

Amazon Grimstad FK Grønn 2 - 1 Amazon Grimstad FK Hvit

Målscorere

Målscorere ukjent


Turnering: Internkamp, kvinner

Tilskuere: 10

Dato: 26.3.2021

Underlag: Kunstgress

Innendørs


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *