Hoslebanen

Det var duket for kvalifisering til NM for kvinner, og det bød på en finfin dobbel i Oslo og Bærum.

Som jeg har nevnt tidligere, har jeg en god venninne, Kathrine, som spiller på Amazon Grimstad. Hun var hovedårsaken til at jeg så Amazon borte mot Fløya i Tromsø i sommer, da det klaffet godt med bilferien til Nordkapp som jeg hadde sammen med kona i juli.

Og hadde jeg sett de så langt nord, da kunne jeg jo ikke være noe dårligere når sørlendingene denne kvelden tok turen til Hosle i Bærum for å spille om retten til å møte selveste Avaldsnes i første ordinære cuprunde. 

Det faktum at en tur til Hosle også ville by på en ny bane la jo heller ikke en demper på turen, så jeg gjorde unna dagens forpliktelser og lot bilen frakte meg trykt frem til Øvrevoll Hosle IL, som holder til helt på grensa mellom Oslo og det som nå heter Viken.  

Der parkerte jeg ved skolen og «vippset» meg inn på Ferd Arena Hosle med kr. 100,-. Hovedbanen som skulle benyttes i kveld er en del av en mindre kompleks med flere spilleflater og muligheter for andre lag i klubben til å trene parallelt med kamp. Et klubbhus fantes også ved siden av hovedbanen, og fungerte med det som et naturlig skille mellom kamp og trening. En fjong liten tribune i tre fungerer som hovedtribune ved siden av nevnte klubbhus, som jo gir anlegget et preg av særegen karakter som jeg setter pris på. Ellers er det i stor grad en inngjerdet kunstgressbane, som ligger fint til med vakker skog som omkranser mye av begivenhetene. 

Jeg sympatiserte som sagt med gjestene fra Grimstad denne kvelden, en by jeg for øvrig selv har bodd et års tid i for et tiår siden. Nå skulle det som nevnt handle om å få møte storheten Avaldsnes på hjemmebane i cupen. Ikke bare det, men førstkommende helg skulle de samme lagene møtes til seriekamp på den samme banen, så dette var også en fin anledning til å skaffe seg et psykologisk overtak før den bataljen. 

Men vi får holde oss til cupkampen i dette innlegget, og det var gjestene fra Sørlandet som kom best i gang. Johanna Helena Salmijärvi sendte Grimstad-jentene foran etter 32 minutter og så langt jeg kunne se var det ikke så mange flere enn undertegnede som knyttet neven i triumf. Mot slutten av omgangen benyttet jeg også anledningen til å ringe min mormor for å gratulere med fødselsdagen mens jeg husket det. Instagram-profilen @paabortebane ble også oppdatert med noen bilder og det var da Magnus, Kathrines yngre bror, ble oppmerksom på at det var flere bortefans til stede.

Vi fant hverandre i pausen, og tok igjen noe av det tapte over en kopp kaffe og hjemmelaget kanelbolle fra kiosken. Tiden flyr i godt lag, så før vi visste ordet av det var lagene igjen på banen. Det skulle heller ikke gå lang tid før Amazon doblet ledelsen ved Kristin Haugstad. Da Cathrine Dyngvold økte ytterligere til 0-3 da timen var passert trodde vi mye var gjort, og vi synes også det var på tide at vårt hovedalibi for å bruke kvelden på Hosle kunne komme innpå fra benken. 

Vertene skulle gi det et ærlig forsøk, men reduseringene til Anja Avdal og Julie Kvale Støstad var bare nok til å gi oppgjøret spenning helt inn. Kathrine skulle ikke få minutter i dag, men Magnus og jeg hadde kost oss i hverandre selskap likevel. 

Vi jublet uansett for Amazon Grimstad-seier, selv om årets eventyr skulle få en bråstopp mot nettopp Avaldsnes i neste runde. ØHIL skulle også få sin revansje med seier i seriekampen bare noen dager senere, men jeg er usikker på hvor mye det veier opp mot en tellende kamp mot et av de virkelig store lagene vi har på kvinnesiden her i landet. 

Vi ble stående i hyggelig passiar med vår ubenyttede reserve noen minutter etter kampstart, før hun måtte rekke spillerbussen tilbake til Grimstad. Jeg hadde planer om å kjøre via Årvoll på vei hjem for å få med meg en cupkamp til med sen kampstart. Jeg prøvde i det lengste å få med meg Magnus, som bor i Oslo, på det samme, men da Manchester United også spilte samme kveld, nådde ikke Grei Kvinne Elite v KIL/Hemne Kvinner helt opp.

En hyggelig kveld med ny bane på listen og gjensyn med kjentfolk var uansett et nydelig høydepunkt denne kvelden, selv om jeg altså hadde mer fotball å glede meg til.

For flere bilder fra Ferd Arena Hosle og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen og Twitter-kontoen «paabortebane».  

Øvrevoll Hosle Kvinner 2 - 3 Amazon Grimstad FK

Målscorere

0-1 Johanna Helena Salmijärvi 32'
0-2 Kristin Haugstad 56'
0-3 Cathrine Dyngvold 61'
1-3 Anja Avdal 75'
2-3 Julie Kvale Støstad 90'


Turnering: NM, kvalifisering, kvinner

Tilskuere: 78

Dato: 30.9.2020

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *