Moan Idrettspark

Sommerferiens første fotballkamp kom på feriens første dag.

Min kone og jeg skulle, i likhet med sannsynligvis uvanlig mange nordmenn, feriere innenlands denne sommeren. For noen år siden kjørte vi sørover, kysten opp til Nordmøre, inn til Trondheim og hjem igjen. Vi måtte derfor være mer kreative i år, og da blinket jo Nordkapp seg ut som et naturlig og hårete mål. Vi bestemte oss etter hvert for at vi ville utforske Nord-Norge sammen, og i løpet av to uker skulle kjøre så langt nord som det er mulig å komme på fastlandet (ja, vi tar turen til Knivskjelodden i tillegg til mer kjente Nordkapp), og tilbake igjen.

Min kone skulle levere nok et prakteksemplar av en bryllupskake lørdagen før avreise. Vi snakket først om å kjøre på mandag, men da Levanger FK i det som tidligere het Nord-Trøndelag fylke skulle spille hjemmekamp på søndag fikk jeg til hensikt å endre på de planene.

Det klarte jeg også selv om kampstart var kl. 15.00, noe som medførte at vi spant ut av gårdsplassen kl. 06.00 og holdt et imponerende tempo før vi kunne unne oss en middag på kulinariske Burger King, noen meter unna anlegget som nå bærer navnet TOBB Arena Levanger. Nok en gang ingen stor fan av at Moan Idrettspark har byttet navn, men velger som vanlig å bruke sponsornavnet fordi jeg synes det er litt underholdende å se tilbake på.

Vi tok oss inn på anlegget noen minutter før kampstart som to av 200 som hadde forhåndsbestilt billett. Disse «korona-restriksjonene» gjelder fremdeles, så det gjelder å være på alerten for å komme inn på stadion for tiden. Jeg har sett TV-bilder fra Moan en rekke ganger, så selv om jeg visste at det var et enkelt anlegg var det mer spartansk enn det jeg så for meg.

Vi kom oss gjennom billettkontrollen i partyteltet bak den største provisoriske tribunen som finnes på anlegget, og som strekker seg langs den ene langsiden. I hjørnet vi kom inn var det også klubbhus, kiosk, toaletter og den slags, men klubben hadde sendt ut ungdomsavdelingen på tribunen med kioskvarer så det var ikke nødvendig å bevege seg bort dit. På motsatt langside finnes laglederbenker og det som best kan beskrives som en container med overbygg til kommentatorer, TV-team og kampuret. Det finnes også en liten provisorisk tribune på hver side av denne «containeren» og en provisorisk tribune bak målet på vår høyre hånd, men det er var kun der vi oppholdt oss som var åpent i «disse tider». Bak målet på vår venstre hånd var det ribbet for fasiliteter, bortsett fra noe som likner på en tursti der noen benyttet anledningen til å se kampen fra.

Serieåpningen var i gang, og med gårsdagens kamp (Notodden v Arendal) friskt i minne kom jeg til å tenke på at dette faktisk var den andre serieåpningen jeg så i denne avdelingen av 2. divisjon. Levanger har nylig vært opp og yppet seg på nivå 2, og med reservelaget til hele Norges RBK er det jo ikke godt å si hva de kommer med.

Dermed lå det til rette for en spennende kamp. Levanger hadde en del av av spillet og hang veldig godt med. RBK har en del spennende unggutter på gang som også viste seg frem, men ingen var i stand til å sette ballen i mål før lagene ble sendt i garderoben etter halvspilt kamp.

I 2. omgang skulle vi i tillegg til en velspilt omgang også få mål. Innbytter Sander Lille-Løvø hadde bare vært på banen i 2-3 minutter da han satte inn Levangers første mål for sesongen. Den ledelsen skulle de holde på i drøyt 10 minutter. Da ble reservene til Rosenborg tildelt straffespark og det ble trygt ekspedert av Sondre Skogen, og dermed balanse i regnskapet, som det heter.

Et derby trenger også et rødt kort som siste ingrediens. Denne gangen tok RBK-er Joachim Knutset Solem ansvar i så måte, og sørget for at hjemmelaget fikk de siste 20 minuttene med en mann mer. Det klarte de ikke å utnytte til tellende resultat, og dermed ble ett poeng med tilbake til Trondheim.

Vi fant veien tilbake til bilen, og karret oss helt til Nordland fylke før vi tok kvelden etter en innholdsrik og lang dag. Senere på turen hadde jeg også sett meg ut en kamp i Tromsdalen, Tromsø og kanskje en i Trondheim på vei tilbake, men på dette tidspunktet var det langt frem dit.

For flere bilder fra TOBB Arena Levanger og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen og Twitter-kontoen «paabortebane».

Levanger FK 1 - 1 Rosenborg BK 2

Målscorere

1-0 Sander Lille-Løvø 52'
1-1 Sondre Skogen 64' (str)


Turnering: 2. divisjon, avdeling 2

Tilskuere: 200

Dato: 12.7.2020

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *