Virik Idrettsplass

Arendal og Eidsvold Turn møttes på midten for en siste test før sesongstart. Midten vil si Sandefjord, og da tok også jeg turen.

Jeg var henvist til mitt eget selskap denne søndagen. Noen planer hadde jeg, men det var først på lørdag jeg landa på at jeg kunne presse inn treningskampen Arendal v Eidsvold Turn i Sandefjord(!) med avspark kl. 15.00.

Det var gjennom appen Futbology (tidligere Groundhopper) at jeg fikk nyss om kampen, men da arenaen de viste til var lokalisert i Sandeford trodde jeg det var en aldri så liten trykkfeil på gang. Men det skulle vise seg at klubbene var enige om å møtes på halvveien til denne treningskampen, og når Virik Idrettsplass fikk gleden av å huse oppgjøret kunne jeg ta med meg bilen på cruise over Oslofjorden og huke av en ny bane i hvalfangerbyen.

I disse «koronatider» kan en jo ikke bare møte opp der det passer en selv, men Google Maps bekreftet min mistanke om at dette var en nokså åpen idrettsplass så jeg tok sjansen på at dette skulle ordne seg. Så var også tilfellet. Bilkøen ut fra Bastø Fosen har en tendens til å ta litt ekstra tid, men jeg parkerte min trofaste følgesvenn utenfor anlegget og fikk bekreftet av bussjåføren til et av lagene at snaue fem minutter forsinkelse var nok til å gå glipp av Eidsvold Turns ledermål.

Jeg takket for opplysning og siden det satt en brukbar delegasjon på betongtrinnene på den eneste tribunen, tok jeg også plass i det ene hjørnet uten at noen jaget meg vekk eller kom løpene med antibac.

Arendal er blant lagene som antas å kjempe i toppen av 2. divisjon i år, mens nyopprykkede Eidsvold Turn nok sier seg fornøyd om de berger plassen i den andre avdelingen. Nå virket riktignok ikke forskjellene på lagene å være så stor i denne kampen, men så er jo spørsmålet hvor mye man skal legge i disse treningskampene.

Virik Idrettsplass er som nevnt en forholdsvis åpen idrettsplass bestående av flere baner. Denne kampen ble spilt på hovedbanen, som domineres av en liten betongtribune med tak over og røde plastseter på deler av tribunen. Ellers er det tilhørende klubbhus, garderober og annet som gjør ar anlegget fremstår som en idrettsplass i ordets rette forstand.

Det var en jevnspilt og interessant fotballkamp i solskinnet og vinden i Sandefjord. Utover i kampen fikk veldig mange av spillerne på begge lag noen minutter, og det er jo ikke en direkte uvanlig anledning som laglederne benytter seg av i treningskamper før sesongstart. Det så lenge ut til å bli de for anledningen oransje- og sortkledde fra Eidsvoll som skulle stikke av gårde med seieren, men tre minutter på overtid stanget Kristian Eriksen (som ikke må forveksles med en viss dansk utenlandsproff, selv om navnene dog ikke skrives helt likt) inn 1-1 og dermed var vel begge lagene sånn passe fornøyd før alvoret begynner.

Jeg så meg fornøyd med å huke av en uventet bane i Sandefjord, og var nå klar for å rette fokus mot mitt favorittlag Strømsgodset som skulle spille om poeng i Eliteserien samme kveld.

For flere bilder fra Virik Idrettsplass og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen og Twitter-kontoen «paabortebane».

Arendal Fotball 1 - 1 Eidsvold Turn Fotball

Målscorere

0-1 Runar Heggestad 2'
1-1 Kristian Eriksen 90+3'


Turnering: Treningskamp

Tilskuere: 30

Dato: 5.7.2020

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *