Telemarkshallen

Bane nummer 9 med tak over hodet var kanskje litt i grenseland hva gjelder reisetid og type kamp.

På denne tiden av året trekker flere lag innendørs for å gjøre sine forberedelser til den kommende sesongen. Disse hallene blir ikke brukt mye til kamp resten av året, så hvis man er interessert i å få huket disse av på listen må vinteren brukes godt.

Denne fredagen skulle Notodden FK og Arendal Fotball måle krefter i Telemarkshallen, og selv om jeg måtte ta på meg rollen som pådriver for denne turen fikk jeg til slutt overbevist min trofaste groundhopper-kompis Anders (Vikinghopper) om at dette kunne bli riktig så trivelig.

Jeg hadde denne fredagen anledning til å innlede en oval weekend rundt lunsj, og da Anders heller ikke var dårligere enn at han sto klar i Drøbak sentrum i 11.30-draget kunne vi holde hverandre med selskap de siste drøyt to timene til Bø i Telemark. Drivstoff til både bil og folk må med, så etter en pause i hjertet av Kongsberg kunne vi parkere utenfor Telemarkshallen, vegg i vegg med Bø Sommarland, i grei tid før kampstart.

Telemarkshallen dukket opp litt ut av det blå mellom all skogen, men jeg klarte nå med et nødskrik å kaste KIA-en inn på riktig avkjøring. Hallen ligger nokså landlig til med en halvtimes kjøretur til Notodden og en snau time til Skien, som da huser de best kjente av lagene som i stor grad benytter seg av denne hallen, i tillegg til det lokale laget Skarphedin, som flagget utenfor hallen.

Om jeg hadde klart å overbevise mitt reisefølge om at dette byggverket forsvarte store deler av en fredag er ikke godt å si, men nå var vi uansett på plass og klar for å ta en nærmere titt innenfor veggene. Vi tok oss inn gjennom et inngangsparti som var såpass beskjedent at vi var litt usikre på hvor entreen i det hele tatt var, men vi fant til slutt en dør som ledet til begivenhetenes sentrum. Vi ankom hallen bak det ene målet. På vår venstre hånd fikk i se en brukbar stor tretribune som strakk seg langs hele langsiden, og kunne by på sitteplass til overraskende mange tilskuere. Det var selvsagt mer enn nok plass til de snaut 50 som møtte opp til dagens batalje. På vei bort dit passerte i en liten kiosk, toalettfasiliteter og et overbytt med vinduer som kan gi plass til Telemarks flottenfeiere.

Vel fremme på toppen av tretribunen med 3-4 trinn fikk vi god oversikt over det som skulle skje på kunstgresset og over til motsatt langside som lagledere og innbyttere var henvist til. Midt på denne langsiden kunne vi også skimte et byggverk som gjorde jobben som kombinert kommentatorboks og TV-tårn. Ved andre langside finnes ingen fasiliteter enn noen nødutganger, men alt i alt gjorde Telemarkshallen den jobben den skal på en god og praktisk måte, og er således ikke det verste jeg har sett av innendørsbaner.

Det var altså divisjonskollegene Notodden og Arendal som skulle finne ut hvor landet lå før 2020-sesongen, og i etterpåklokskapens navn må det være lov å røpe at Arendal kom best ut av den kåringen. Gjestene fra Agder gikk ut i 100 og festet grepet om kampen i god tid før de ble tildelt straffespark allerede i det 6. spilleminutt. Den satte Conrad Wallem bak Notoddens rosakledde sisteskanse uten større problemer.

Arendal fortsatte trykket, men måtte likevel nøye seg med «bare» 0-1 til pause. Notodden kom nok tilbake fra hvilen med godt mot, vel vitende om at det ikke handlet om poeng i dag, men måtte likevel hente nok en ball ut av eget nett i det 68. minutt. Arendal vartet opp med et aldeles nydelig angrep som Fabian Stensrud Ness fikk sette prikken over i-en på. Da var det ingen vei tilbake for vertskapet som må, gitt at de stilte med A-laget, bruke resten av tiden frem mot seriestart godt om de har ambisjoner om retur til nivå 2.

Da var det bare for oss å finne veien tilbake til bilen. Med tanke på at kampstart var allerede kl. 15.00 kunne vi fremdeles ferdes i dagslys, men da vi stoppet for en matbit i Drammen var fjernlysene igjen i bruk. Jeg fikk satt av Anders der jeg fant ham på formiddagen og takket for turen, før også jeg vendte nesa hjemover etter en kanskje litt i overkant lang tur for denne type treningskamp. I ettertid sier hvert fall jeg meg fornøyd med både turen og banebesøket, og om ikke noe uforutsett skulle oppstå er vi på plass i «gymsalen» på Manglerud til uka for mer breddefotball.

For flere bilder fra Telemarkshallen og andre turer, sjekk ut Instagram-kontoen og Twitter-profilen «paabortebane».

Notodden FK 0 - 2 Arendal Fotball

Målscorere

0-1 Conrad Wallem 6' (str)
0-2 Fabian Stensrud Ness 68'


Turnering: Treningskamp

Tilskuere: 47

Dato: 21.2.2020

Underlag: Kunstgress

Innendørs


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *